Alerta dels Mossos d'Esquadra. Hi ha un estafador a Barcelona que col·loca iPads falsos comprats a la Xina i els ven per Wallapop a preu d’or. Com a mínim s'han detectat dues víctimes, però els investigadors de la comissaria de Sant Martí que porten el cas creuen que hi pot haver moltes més víctimes. Comprar un iPad de segona mà pot ser una opció atractiva per aquells que busquen un dispositiu de qualitat a un preu més econòmic. Però cal anar molt amb compte per no caure a les mans d’aquest estafador -i altres que circulen per internet- i assumir que fer compres d’aquest tipus pot comportar certs riscos, especialment si es compra a través de plataformes de segona mà o de fonts no oficials. L’estafa d’iPads falsos és més comuna del que sembla, i detectar un dispositiu fals o manipulat pot resultar difícil si no es tenen en compte alguns detalls clau.
Com detectar un iPad fals?
El primer senyal d’alarma que cal tenir en compte és el preu. Si un iPad es ven a un preu molt per sota del mercat, és probable que estiguis davant d’un producte fals o en mal estat. Per exemple, si un model que normalment costa uns 350 euros es ven per només 100 euros, les probabilitats que sigui fals o tingui algun problema important augmenten considerablement. Cal revisar bé les ressenyes dels potencials venedors. Els iPads falsificats generalment provenen de fàbriques xineses i poden semblar molt similars als originals a simple vista, però presenten algunes diferències importants. En primer lloc, els dispositius falsos no incorporen el sistema operatiu iOS, que és una de les característiques que diferencia, evidentment, els productes d'Apple. Així que una bona manera de comprovar si el teu dispositiu és fals és intentar utilitzar Siri. Aquest assistent virtual és molt difícil de replicar, i si el dispositiu no respon correctament, probablement no és un iPad de veritat de la marca de la poma.
Una altra manera de verificar l’autenticitat d’un iPad fals és revisar la seva aparença física. Els iPads originals estan fets d’alumini i tenen un acabat meticulós. Si observes alguna peça de plàstic o si els botons no funcionen amb fluïdesa, és possible que estiguis davant d’una falsificació. A més, si accedeixes a l'App Store i notes que la interfície o la llista d'aplicacions és diferent de l’habitual, això és un altre indici que el dispositiu podria no ser original. Si encara tens dubtes, una prova infal·lible és consultar el número de sèrie del dispositiu. Per fer-ho, simplement ves a Ajustos > General > Informació i copia el número de sèrie. Després, accedeix a la pàgina oficial d’Apple per verificar si aquest número correspon a un iPad legítim. Si és fals, el sistema et mostrarà un missatge d'error, mentre que si és original, apareixerà la informació relativa a la garantia del producte.
Denuncia l'estafa per trobar l'estafador dels iPads de Barcelona
Finalment, sempre és recomanable utilitzar el sentit comú. Si trobes una oferta que sembla massa bona per ser veritat, probablement ho serà. Les ofertes molt barates solen ser un indicatiu clar d'estafa, especialment si els dispositius es venen a un preu molt per sota de la seva valoració habitual. Els productes Apple perden poc valor, per tant, ofertes molt fora de mercat ens han de fer pensar que alguna cosa no va bé. En cas de detectar que es tracta d’un iPad fals i que s’ha comprat per Wallapop, i fins i tot, si tens una factura d’una cadena de productes electrònics, és important que presentis una denúncia als Mossos d'Esquadra, que estan investigant el cas i buscant l'estafador dels iPads de Barcelona.
🔴 Has estat víctima d'una estafa com aquesta? Tens més informació sobre aquest estafador dels iPads de Barcelona? Explica-ho a ElCaso.cat a info@elcaso.com. I si vols ser el primer a rebre les notícies d'última hora al teu WhatsApp, clica aquí, és gratuït!