Des que Bizum va aparèixer per primera vegada a les nostres vides l'any 2016, les transferències bancàries i l'intercanvi de diners han canviat de paradigma. Es tracta d'un sistema ràpid i segur en què no és necessari tenir el compte bancari de la persona a qui li vols enviar diners. Només fa falta tenir-ne el telèfon mòbil i es pot fer de forma ràpida. S'han acabat els sopars de grups d'amics en què s'havia de pagar per separat o fer un pot de diners per pagar-ho tot junt. Ara ho paga tot un i la resta li fa un Bizum. Però és aquest sistema d'enviament de diners tan segur com sembla?

El Bizum invers, l'estafa amb què et poden robar els diners

Els estafadors tenen en el Bizum una nova manera de fer i actuar. Tot i que es tracta d'un sistema que compta amb les mesures de seguretat de les mateixes entitats bancàries, saben com fer-ho per enganyar a les seves víctimes amb els mateixos mecanismes de l'aplicació. En aquest sentit, des de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), alerten del que es coneix com a Bizum invers, una estafa amb la qual es poden perdre molts diners aprofitant la confusió i que algunes persones no saben molt bé com funciona. 

En aquest frau, els estafadors es fan passar per persones que volen comprar algun objecte a la venda per internet. En aquest cas, però, no fan el pagament, sinó que el que en realitat fan és una sol·licitud de diners. Així doncs, quan la víctima rep una notificació demanant que accepti l'operació, el que en realitat accepta no és rebre els diners, sinó que està donant l'autorització per enviar-los. Quan se n'adona, ja és massa tard i en alguns casos, si ja ha enviat l'objecte que pretenia vendre, la pèrdua pot ser per partida doble. Per això, en aquest tipus de sol·licitud a través de Bizum, es recomana sempre anar amb molta precaució i llegir-ho tot al detall abans d'acceptar-ho per no caure en la trampa.

🔴 Sigues el primer a rebre les notícies d'última hora d'ElCaso.cat al teu WhatsApp. Clica aquí, és gratuït!