El teletreball provocat per la pandèmia del coronavirus ha fet que molts professors recorrin a aplicacions de mòbil per donar classes. Com el cas d'aquest professor de geografia aragonès, en José Luis López, que ha arribat a pagar 900 euros de factura per un mes de vídeotrucades.

Classes per 900 euros al mes

L'aplicació de Google per vídeotrucades Meet li assegurava la gratuïtat completa del servei. Per això, en José Luís va decidir que amb ella podria afegir arxius i material didàctic a compartir amb els seus alumnes en paral·lel a les classes que donava des de l'habitació de casa seva. 

A més, va connectar el mòbil amb l'ordinador per poder veure el grup d'alumnes i parlar davant de càmera i amb el micròfon del telèfon. En cap moment, assegura aquest professor, l'aplicació avisa que no es pugui integrar el telèfon amb l'ordinador a través de wifi i especifica que és una trucada telefònica.

No va ser així. A finals de mes, la factura que li ha arribat és de 900 euros i assegura que coneix altres persones que han pogut arribar als 1.000. Se sent estafat: "A sobre em diuen que les trucades que he fet eren internacionals amb números americans". Una dada que assegura que és del tot incorrecta ja que els seus alumnes són aragonesos.

Què diu Meet?

Aquest diari ha consultat les bases i en cap cas parla del cost d'aquesta aplicació. Malgrat que la Unión de Consumidores de Aragón (UCA) demana revisar tots els protocols, la informació no queda clara.

Meet és una aplicació rival de Zoom, també gratuïta tot i que era de pagament per certs clients mesos anteriors. Aquesta versió permet fins a cent participants a la vegada interactuar i inclou funcions com compartir pantalla i subtítols.