En l'època en la qual vivim molts dels youtubers més famosos s'han convertit en figures públiques capaces d'influir milions de persones gràcies als seus vídeos. Un d'ells és l'uruguaià Yao Cabrera que s'ha fet famós a la plataforma de Google després d'apostar per un contingut una mica polèmic, fer bromes pesades a les persones del seu entorn o desconeguts del carrer.

Moltes persones han criticat Cabrera durament per la forma en què ha guanyat fama. De fet, el seu primer vídeo viral va ser un en el qual presumptament un narcotraficant l'apunyalava mentre ell gravava una broma. Després es va demostrar que tot era un muntatge, però ell va guanyar milions de seguidors, visites i diners enganyant la seva audiència.

Per aquesta polèmica molts youtubers van decidir criticar i condemnar l'actitud de Yao Cabrera, ja que consideraven que no era lícit enganyar els seus espectadors amb un tema tan seriós com la violència de carrer. De fet, aquesta acció va dividir la comunitat d'internet entre els que creuen que es tractava d'una broma i els que no suporten aquest tipus de comportament infantil i amb l'únic objectiu de cridar l'atenció sense importar les conseqüències.

L'accident de Yao Cabrera

El youtuber uruguaià ha tornat a ser protagonista per una nova polèmica. Segons han informat diversos mitjans llatinoamericans, el creador de contingut va tenir un accident dilluns i va caure des del tercer pis d'un habitatge mentre es trobava gravant un vídeo per al seu canal.

Yao Cabrera Instagram 2

Yao Cabrera / Instagram

Va ser ingressat a l'hospital i el seu estat de salut és greu. Malgrat això, es recupera des de casa seva. Segons les fonts el youtuber va patir una hemorràgia interna i una fractura a les costelles.

Kevin Macri, amic personal de Cabrera va escriure un missatge en el seu compte d'Instagram per informar sobre el succeït: "Com és de públic coneixement, l'estat de salut de Yao Cabrera és greu i està internat en aquests moments, esperant la seva millora. Els mantindrem informats de tot".

No tots creuen que hagi passat

Diverses persones han comentat a través de les xarxes socials que aquest suposat accident és un nou engany del youtuber uruguaià. No seria la primera vegada que menteix per cridar l'atenció i els seus seguidors i retractors ho saben.

La vegada en què va fingir ser apunyalat no ha estat l'única vegada en què ha mentit per aconseguir fama. El 2020 va arribar a filtrar que havia estat segrestat i que els criminals que l'havien retingut contra la seva voluntat demanaven 30.000 dòlars per deixar-lo anar.

Aquell mateix any va intentar tornar a enganyar els seus seguidors en pujar uns vídeos en els quals semblava que una persona li disparava. Sempre ha resultat ser un engany i és per això que moltes persones li estan criticant i no creuen que hagi caigut d'un tercer pis.

De fet, tenint en compte el seu historial, seria normal que aquesta filtració fos una nova tècnica per continuar cridant l'atenció. El que està clar és que si es torna a demostrar que està mentint tornarà a despertar l'odi d'un ampli sector de la població cap a la seva persona i el contingut que produeix a internet.