El Yéremi és un nen de 7 anys que, aquest dimecres, fa 14 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Gran Canària. Es va arxivar el cas perquè no podien inculpar a ningú, però la seva família assegura que tenen noves proves i que el tornaran a obrir.

Fa 14 anys que va desaparèixer Yéremi Vargas

El 10 de març del 2007 Yéremi Vargas, un nen de 7 anys, estava jugant amb els seus cosins en un descampat a prop de casa la seva àvia a Santa Lucía de Tirajana, Vecindario, un municipi de Gran Canària. Cap a les 13:30, se li va perdre completament el rastre i, segons alguns testimonis, van veure un cotxe de color blanc fugint del lloc dels fets i van pensar que, possiblement, l'havien segrestat.

Nen de 7 anys desaparegut a Gran Canària

En el moment de la desaparició, el Yéremi era un nen de 7 anys de complexió prima, amb el cabell ros, curt i ondulat. Té els ulls de color moment i portava ulleres de color blau. Anava vestit amb un pantaló pirata beix, un jersei "Skhuaran" i unes vambes blanques i daurades de la marca Nike.

Reobriran el cas de la seva desaparició

Aquest dimecres fa 14 anys de la misteriosa desaparició del Yéremi i la seva família assegura que aquest cas, que va ser arxivat el 2017 per falta de proves, es tornarà a obrir: "Estem a l'espera d'un nou document. El cas es tornarà a obrir amb força perquè tenim proves. Només podem dir que la prova es tracta d'un testimoni", explica la mare del menor desaparegut.

Antonio Ojeda / Twitter Isajedora

Antonio Ojeda és el principal sospitós de la desaparició de Yéremi Vargas, un nen de 7 anys que va desaparèixer fa 14 anys a Gran Canària / Twitter Isajedora

Antonio Ojeda, el principal sospitós

El principal sospitós de la seva desaparició és Antonio Ojeda, conegut popularment com "El Rubio". Ojeda és un pres que, des del 2015, estava ingressat a la presó d'Algesires (Cadis) per haver violat un nen menor d'edat. Posteriorment, va ser traslladat a la presó Juan Grande de Gran Canària per declarar, ja que la Guàrdia Civil va investigar moltes persones acusades de delictes sexuals a menors d'edat que podrien estar implicades. No obstant això, durant el judici, Antonio Ojeda ho va negar tot i es va negar a sotmetre's a les proves d'ADN.

"El Rubio" nega totes les acusacions

Les sospites de què era "El Rubio" qui estava darrere la desaparició del Yéremi van ser les declaracions d'un company de cel·la, que va explicar que un veí va matar el nen i va cremar-lo. Un altre pres va explicar que el cas del Yéremi "se li havia anat de les mans i que l'acusat l'havia de fer desaparèixer"; acusacions que Ojeda va negar en tot moment. Finalment, l'any 2017, van arxivar el cas per falta de proves.

El sospitós és un pederasta que està en llibertat

Antonio Ojeda va ser condemnat a cinc anys de presó per una agressió sexual a un altre menor que estava jugant al carrer l'any 2012 a Las Palmas, però no han trobat les proves suficients per inculpar-lo a la desaparició del Yéremi i, de fet, el 9 de març del 2020 va sortir de la presó: el principal sospitós de la desaparició i possible assassinat del Yéremi està en llibertat i la família continua amb l'esperança que es reobri el cas.​