WhatsApp, l'aplicació de missatgeria instantània més utilitzada a molts països, ha passat a formar part de la nostra vida quotidiana. Els usuaris d'iOS o Android opten per aquesta eina per la seva rapidesa, simplicitat i comoditat.

És possible enviar textos, imatges, vídeos, àudios, GIF, ubicacions i fins i tot divertits stickers. Des de Facebook, empresa que gestiona WhatsApp, continuen innovant a la recerca de millorar el servei de l'aplicació de color verd.

Una de les seves funcions més útils és la de WhatsApp web, amb ella l'usuari pot connectar-se al seu compte des d'un altre dispositiu, com un ordinador. Serveix per gestionar les teves converses des d'una posició més còmoda. A més funciona com una bona eina de treball, enviar arxius d'aquesta forma és molt ràpid i senzill.

WhatsApp Web sense bateria

Poder activar WhatsApp web és molt senzill. Únicament s'ha d'escanejar un codi QR que surt a la pantalla amb el telèfon, a més existeix l'opció de guardar aquesta configuració a l'ordinador per no haver de fer-ho cada vegada que s'iniciï sessió de nou.

Fins ara aquesta opció requeria que el mòbil tingués bateria. De fet, el mateix WhatsApp web avisa l'usuari quan la càrrega del telèfon s'està esgotant i recomana que sigui carregat per continuar utilitzant l'eina correctament.

Joven utilitza un Iphone - Pixabay

Un usuari de iPhone / Pixabay

Alguns dispositius tenen l'opció d'actualitzar la nova versió de WhatsApp que permet utilitzar les funcions de WhatsApp web encara que el telèfon sigui apagat. No tots els usuaris de l'aplicació poden fer-ho encara, es tracta d'una funció que està en fase beta i si aconsegueix superar les proves i Facebook el considera serà accessible per a tothom.

Noves funcions de WhatsApp

No és l'única nova funció que s'ha implementat últimament. La veritat és que des de Facebook no es cansen d'introduir noves millores que ajuden que l'experiència de l'usuari amb l'aplicació sigui cada vegada més còmoda.

Fa uns mesos van introduir una opció que permetia als usuaris reproduir les notes de veu a més velocitat, sigui a x1,5 o a x2. D'aquesta forma el receptor pot estalviar una mica de temps, ja que moltes persones decideixen parlar mitjançant aquest tipus de missatges constantment, la qual cosa de vegades pot resultar molest.

També és freqüent que les aplicacions introdueixin noves millores que són molt similars que ja utilitzaven altres apps abans. En aquest sentit WhatsApp ha introduït els 'estats' que són molt semblants a les 'històries' d'Instagram o les publicacions de Snapchat. Amb elles l'usuari pot pujar una foto o un vídeo que desapareixerà en 24 hores.

En aquesta mateixa línia ens trobem les fotografies que poden enviar-se i únicament poden ser vistes una vegada per l'usuari receptor. Es tracta d'una mecànica vista anteriorment a Snapchat.