WhatsApp té un truc molt fàcil de fer servir i a l'abast de tothom que permet recuperar xats esborrats a través de la còpia de seguretat de l'aplicació que permet tornar a llegir converses velles.

Tothom s'ha trobat alguna vegada en la situació d'esborrar un xat i, temps més tard, voler recuperar-lo, sigui per revisar la conversa o per intentar recordar alguna cosa d’aquesta com, per exemple una data o esdeveniment important.

Com recuperar xats i converses esborrades de WhatsApp

Tot i que moltes persones pensen que no hi ha cap manera de recuperar xats esborrats, tenim bones notícies: sí que es pot i és molt més fàcil del que tothom pensa i gràcies a la còpia de seguretat es pot fer en qüestió de pocs minuts.

Whatsapp / Pxhere

WhatsApp té un truc per recuperar converses i xats esborrats gràcies a la còpia de seguretat de l'aplicació / Pxhere

La còpia de seguretat de l'aplicació és el pas més primordial

Per poder recuperar els xats perduts, cal complir amb dos requisits. El primer és esbrinar quin va ser l'últim cop que es va fer una còpia de seguretat del mòbil. Cal recordar que l'aplicació WhatsApp permet fer còpies de seguretat de manera mensual, setmanal o diària o, en cas contrari, no fer-la mai. 

En cas que hagis configurat l'opció de no fer mai la còpia de seguretat, difícilment podràs recuperar-ho, però si en el seu moment vas decidir fer la còpia de seguretat, és molt fàcil recuperar la conversa

Xats i còpies de seguretat

El primer pas que cal fer és anar a l'apartat de configuració i, després, anar a la pestanya desplegable de "xats i còpies de seguretat", on podràs veure quina va ser l'última còpia de seguretat que vas fer i saber si la conversa que vols recuperar està dins de la data de l'última còpia.

Desinstal·lar WhatsApp i fer clic a "restaurar" per recuperar els xats esborrats

Tot seguit, cal desinstal·lar l'aplicació i tornar-la a instal·lar de nou. És en aquest moment quan pots fer clic a "restaurar" i, automàticament es recuperaran tots els missatges guardats a l'última còpia de seguretat i, d'aquesta manera, podràs recuperar els xats esborrats.

Si no tens espai suficient al mòbil, el truc no funcionarà

L'únic inconvenient que té aquest truc és que cal que tinguis molt espai al mòbil, ja que si tens menys de 739,7 MB, no es faran les còpies de seguretat encara que hagis seguit el pas a pas. Per aquest mateix motiu, és recomanable fer una neteja general de l'smartphone abans de fer aquest pas a pas per recuperar les converses de WhatsApp.