La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) ha denunciat una nova agressió a un grup de funcionaris al Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida. Segons el sindicat, aquest dimarts hi va haver una baralla multitudinària entre els interns de la presó, durant la qual quatre dels treballadors van resultar ferits i els van haver de traslladar a la Mútua per ser atesos per les lesions sofertes. Aquest nou brutal atac dels presos cap als funcionaris s'ha produït enmig de la crisi de les presons catalanes, desencadenada per la mort a Mas d'Enric, al Catllar, d'una de les treballadores a mans d'un dels interns. 

Segons les mateixes fonts, l'enfrontament va començar el matí d'aquest dimarts, al mòdul 3 d'aquest centre penitenciari, quan els presos baixaven de les seves cel·les. Els funcionaris es van veure obligats a intervenir per apaivagar els ànims dels reclusos, i va ser llavors quan els van atacar a ells amb molta violència. En aquest primer moment, tres agressors van ser aïllats. Hores després, ja a la tarda, els presos del mateix mòdul es van tornar a rebel·lar, van atacar-se entre ells i també van agredir els treballadors que miraven de separar-los. A conseqüència d'això, cinc presos més van ser posats en aïllament i quatre funcionaris van haver de ser atesos pels sanitaris de la Mútua. 

Una situació insostenible

Des del CSIF asseguren que aquesta situació és "insostenible". "Aquesta és la prova que l'assassinat de la Núria a mans d'un intern no és un cas aïllat. Patim diàriament agressions. Som un col·lectiu oblidat per l'administració. És necessari més personal i més mitjans i que se'ns consideri agents de l'autoritat per poder garantir la convivència a les presons, ja que s'ha perdut el principi d'autoritat", han expressat en un comunicat. Consegüentment, la de Ponent és una de les presons catalanes més complicades, perquè s'hi deriven molts interns conflictius.

Des del passat divendres i fins aquest dilluns, els funcionaris de les presons de Catalunya van mantenir els accessos bloquejats amb barricades i fogueres controlades, tot impedint el normal funcionament dels centres i les visites familiars programades per a aquells dies. En concret, a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, es van viure moments de molta tensió aquest cap de setmana, fins i tot amb protestes per part dels mateixos presos. Amb aquestes manifestacions, els funcionaris volen fer que la consellera Ubasart dimiteixi i destitueixi el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, així com del director de Quatre Camins, Domingo Estepa