Les mesures de seguretat a les presons són molt altes, no només per impedir que els reclusos puguin fugir d'entre reixes, sinó també per evitar que puguin entrar objectes prohibits dins el centre penitenciari. I és que entre treballadors i visitants, són moltes les persones que entren i surten cada dia dels centres penitenciaris. Malgrat aquesta seguretat, algunes persones encara intenten entrar amb drogues i altres coses no permeses. És el cas d'una dona que el passat diumenge, 17 de setembre, cap a tres quarts de set de la tarda, va anar a visitar un dels interns a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, amb el qual tenia programat un vis-a-vis

Intentava entrar haixix i un telèfon mòbil

En fer els corresponents escorcolls preventius, que en els casos dels vis-a-vis privats acostumen a ser més intensos, els funcionaris van detectar que portava haixix i un telèfon mòbil amagat en les seves cavitats corporals. Segons ha avançat el Diari de Girona, concretament duia a sobre sis embolcalls amb 60 grams d'haixix, valorats al mercat negre en uns 400 euros, un telèfon mòbil i un cable USB. Immediatament, els funcionaris del servei de comunicacions de la presó van alertar dels fets als Mossos d'Esquadra, i agents que fan vigilància i protecció de centres penitenciaris es van personar a l'interior de les instal·lacions.

La mateixa dona, finalment, va acabar reconeixent-t'ho tot als policies i va indicar als agents i als funcionaris de presons que portava amagat i on ho havia ocultat per tal de poder-ho introduir al centre penitenciari durant la seva visita. Davant aquesta situació, els Mossos la van detenir com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. La dona, de 43 anys, no tenia cap antecedent policial fins aquest moment.