Dos homes han estat detinguts aquest dijous a Oviedo (Astúries) per haver apunyalat un d’ells a l’altre a la sala d’espera de les urgències de l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA) durant una baralla. Els fets han tingut lloc al voltant de dos quarts de dues del migdia al mig de la sala on tots dos homes havien acudit per acompanyar una jove que havia estat víctima d’un accident de trànsit aquell mateix matí, i de la qual tots dos afirmaven ser la parella.

Tots dos asseguraven ser parella de la mateixa jove

Els dos homes es van presentar a Urgències de l’HUCA perquè els havien avisat que la seva parella havia patit un accident de trànsit en el qual havia resultat ferida de gravetat. Segons ha informat la Fiscalia, en arribar al centre mèdic tots dos “van tenir coneixement de la relació que l’altre deia mantenir amb la pacient”. Aquest descobriment va provocar un atac de gelosia. Un d’ells va començar a propinar cops de puny a l’altre fins a deixar-lo tirar a terra, segons ha avançat El Comercio.

En recobrar-se de la caiguda, l’altre home va treure una navalla que duia a sobre i va apunyalar el seu agressor a la zona abdominal. La violència de la baralla va provocar el pànic de la resta de persones que es trobaven a la sala d’espera d’urgències, i la mare de la pacient, que també es trobava al lloc, va patir una crisi d’ansietat. L’aldarull va cridar l’atenció del personal de seguretat de l’hospital, els qui van separar i retenir els dos homes mentre esperaven que arribessin els agents de la Unitat de Prevenció i Reacció de la Policia Nacional.

Fins a quatre anys de presó

En arribar els agents van procedir amb la detenció dels dos implicats i, després d’haver atès les seves lesions, tots dos van ser traslladats a dependències policials i posats a disposició judicial. Per l’home que va apunyalar el seu contrincant, la Fiscalia demana quatre anys de presó en concepte d’un delicte de lesions amb armes; per l’altre agressor, una multa de 5.475 euros per un delicte de lesions. A tots dos se’ls ha prohibit comunicar-se entre ells i, a més, s’ha decretat una ordre d’allunyament de 300 metres de 5 anys en el cas del primer i de 2 anys per l’home qui li va apallissar.