Aquest dissabte al vespre, després d'un partit de futbol disputat a Las Palmas de Gran Canaria, jugadors i aficionats s'han enredat en una violenta baralla en la qual es van llençar pedres, es van rebre cops de puny i, fins i tot, es va arribar a apunyalar a l'entrenador d'un dels equips. L'incident ha tingut lloc després d'un partit que havia enfrontat l'Unión Pedro Hidalgo B i el CD Firgas, de Segona Aficionat, al camp Pedro Hidalgo de Las Palmas.

Baralla entre dos jugadors

Segons l'auto arbitral, el violent episodi va començar quan un dels jugadors de l'Unión Pedro Hidalgo va colpejar amb molta força a un dels integrants de l'altre equip, la qual cosa va propiciar que gairebé tots els jugadors que eren al camp s'enfrontessin entre ells. Alguns dels aficionats que es trobaven a les grades van unir-se també a la baralla, generant el caos.

Segons l’informe de l’àrbitre, es van produir “cops de puny, empentes, cops de cap i puntades de peu”, i que un dels aficionats va començar a llençar pedres contra els membres de l’altre equip. A més dels atacs físics, entre ells van començar a insultar-se i a amenaçar-se fent servir frases com “et mataré” i “no sortiràs viu d’aquí, fill de puta”. Alguns dels jugadors es van refugiar als vestuaris, tement per la seva integritat física.

Un dels entrenadors, apunyalat

En un determinat moment, l'àrbitre detalla que un dels aficionats va treure una navalla i que es va abalançar sobre l'entrenador de l'equip contrari, ferint-lo greument en una mà. Un dels jugadors es va interposar entre ells, evitant que la punyalada fos més greu, i al cap de poc temps va arribar la policia i els sanitaris, requerits al lloc pel mateix àrbitre.

Les persones que van resultar ferides a conseqüència de la baralla han presentat una denúncia formal, i el Comitè de Competició i Disciplina ha convocat una reunió extraordinària per tractar l'incident. Per la seva part, la Federació Insular de Futbol de Las Palmas ha expressat en un comunicat la seva repulsa davant els fets ocorreguts.