Una nova agressió als centres penitenciaris ha ocorregut el matí d'aquest dissabte a Catalunya. Un intern de la presó Puig de les Basses (Alt Empordà, Girona) ha protagonitzat una brutal agressió contra un funcionari, a qui ha atacat mossegant-lo al coll. El funcionari ha resultat ferit a conseqüència de l'atac, i ha estat traslladat a l'hospital Vall d'Hebron, on l'ha atès  un especialista. L'intern, per altra banda, ha ingressat al Departament Especial de Règim Tancat (DERT), però també el traslladaran a un altre centre penitenciari. 

El Departament de Justícia ha confirmat a través d'un comunicat l'agressió, en la qual un funcionari de la presó Puig de les Basses ha resultat ferit lleument a causa dels atacs d'un intern. El pres ha mossegat el funcionari i aquest, sorprès per l'atac, ha caigut a terra, donant-se un cop al cap. El funcionari ha estat portat, en un primer moment, a l'Hospital de Figueres, però posteriorment ha estat traslladat a l'hospital barceloní de Vall d'Hebron, per tal que un especialista examinés millor l'estat de salut del treballador després de l'incident. El funcionari ja ha rebut l'alta i està fora de perill. 

L'intern compleix condemna a Puig de les Basses per dos atemptats contra l'autoritat

El pres que ha atacat el funcionari complia condemna al centre penitenciari gironí de Puig de les Basses per dos delictes d'atemptat contra l'autoritat, així com un altre de trencament de condemna. L'individu encara havia de complir un any d'empresonament, ja que la pena finalitza el juliol de l'any que ve. Ara, arran de l'agressió, l'intern ha ingressat al  al Departament Especial de Règim Tancat (DERT) i en les hores vinents serà traslladat a una altra presó, la qual no ha transcendit. L'agressió, segons ha informat el Departament de Justícia, serà notificada al jutjat de guàrdia durant el dia d'avui. 

El pres ha mossegat al funcionari sense mediar paraula

Els fets han succeït el matí d'aquest dissabte, 9 de juliol, prop de les nou del matí. Segons ha informat el Departament de Justícia, l'intern presentava una actitud molt alterada perquè no trobava unes sabates, que, després d'haver-les rentat, havia deixat tota la nit a fora perquè s'eixuguessin. El funcionari es trobava a prop de l'intern, però no interactuaven. En un moment donat, l'intern l'ha atacat per sorpresa mossegant-lo al coll, sense intercanviar cap paraula. El treballador, que no s'esperava la reacció de l'intern, ha caigut a terra i s'ha donat un cop al cap. 

El Departament de Justícia es posa a disposició de l'agredit

El Departament de Justícia, en el comunicat on informa dels fets, lamenta "profundament" l’agressió i trasllada tot el seu suport al funcionari i a la seva família. De la mateixa manera, Justícia també li ofereix el suport jurídic que requereixi.