Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona ja tenen registrada la denúncia de la dona que la matinada d’aquest dijous va ser violada per un grup d’homes en un pis ocupat de l’avinguda d'Alfons XIII, al barri de Llefià, a la frontera amb Santa Coloma de Gramenet. 

Va ser la Guàrdia Urbana de Badalona qui va rebre l’avís al voltant de les quatre de la matinada i qui va fer les detencions de les set persones que hi havia a l’interior del pis.

La dona ja ha denunciat l’agressió sexual

Quan la policia va arribar els homes no volien obrir la porta, però finalment agents de la Guàrdia Urbana van entrar i hi van trobar la dona, d’entre 30 i 40 anys, estirada a terra, inconscient i en estat de xoc. Va ser traslladada pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a un centre mèdic. Ahir al vespre, després de ser donada d’alta, va presentar denúncia i va explicar els fets. 

Tot i que la detenció la va fer la Guàrdia Urbana, les investigacions les estan liderant els Mossos d’Esquadra, que és la policia competent en aquest tipus de delictes contra la llibertat sexual. Després de ser arrestats, els homes -de nacionalitats espanyola, marroquina i un d’origen sud-americà- també van ser traslladats als Mossos d’Esquadra.

Tot va començar en un bar del carrer d’Aribau

Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts de la investigació, la dona que va ser agredida sexualment en un pis de Badalona aquest dijous a la matinada estava en un bar del carrer d’Aribau, ja en terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. En un moment donat de la nit, per causes que encara no estan clares, el propietari del bar Casablanca, regentat per uan família xinesa, va expulsar la dona del local. 

Les informacions recollides de testimonis asseguren que un dels homes arrestats van parlar amb la dona i la va fer anar fins al pis ocupat del número 596 de l’avinguda d'Alfons XIII, que està situat a menys de 5 minuts, a una cantonada. Els homes van fer pujar la dona al pis i allà va ser quan va iniciar-se l’agressió que va acabar amb la violació múltiple que investiguen els Mossos d’Esquadra.

Aclarir el paper de tots els detinguts

Amb la declaració de la víctima, que no recorda amb claredat tota la seqüència dels fets, i també els testimonis que han pogut recollir els Mossos de l’entorn dels arrestats i de la dona, s’està intentant reconstruir els fets per saber quina implicació van tenir els set arrestats

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra creuen que no tots els detinguts, que la majoria tenen antecedents, van participar directament en l’agressió de la matinada de dijous. Volen saber el paper exacte dels arrestats per poder enllestir les diligències i entregar els detinguts al jutge de guàrdia de Badalona, que serà l’encarregat de decidir si els detinguts entren a presó o queden en llibertat. 

Si res canvia, seran passats a disposició judicial aquest dissabte al matí per detenció il·legal i per agressió sexual en grup.

“Salvatges”, segons l’alcalde de Badalona

En un missatge a través del seu compte de Twitter, l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat la detenció dels set presumptes agressors sexuals, als quals ha qualificat de "salvatges"

EuropaPress 3974196 alcalde badalona xavier garcia albiol acto rechazo agresion sexual mujer

Imatge de la concentració davant de l'Ajuntament de Badalona, amb l'alcalde Albiol al capdavant / Cedida

La Federació Dones Badalona va convocar ahir una concentració a la plaça de la Vila sota el lema "Si ens toquen a una, ens toquen a totes", que va congregar desenes de persones, entre les quals els principals representants de les forces polítiques del consistori, amb l’alcalde al capdavant, i d'associacions veïnals, per condemnar els fets.