Macrodispositiu antidroga en marxa a Reus, a la capital del Baix Camp, i en altres municipis de la comarca. Des de les tres de la matinada desenes d’efectius de la policia catalana, amb agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), Brigada Mòbil i ARRO, estan fent escorcolls en diverses cases i pisos de la zona de Mas Pellicer, al barri de Sant Josep Obrer, a la zona oest de Reus. L’objectiu, segons ha pogut saber ElCaso.cat, és la detenció d'una vintena de persones relacionades amb el tràfic de cocaïna al detall que estan relacionats amb clans familiars d’ètnia gitana, persones que fa anys que tenen el control d’aquest barri. En total s’estan duent a terme gairebé una vintena d’entrades i escorcolls a Reus. Si bé la majoria s'han fet a Reus i als carrers de les Mare de Déu dels barri de Sant Josep Obrer, també s'han fet entrades en dos masos de Reus i dues cases al Vendrell i a Tarragona.

IMG 6394
Agents de l'ARRO en les entrade que s'han fet al barri de Sant Josep Obrer, a Reus / Laia Solanellas

Macrooperatiu antidroga a Reus

L’operatiu antidroga ha arrencat de matinada i és un dels operatius més importants que s'han fet a la ciutat els darrers anys. L'ha liderat la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus, però ha comptat amb la col·laboració d'agents d'investigació de totes les comissaries del Camp de Tarragona. L'objectiu de la policia ha estat fer un cop als distribuïdors de la primera escala, sobretot de cocaïna. En les entrades s'han trobat també quatre plantacions de marihuana amb més de 1.000 plantes, 1 quilo d'heroïna i 250 grams de cocaïna preparats per la venda, així com quatre armes de foc i 15.000 euros en efectiu.

Per tal de donar seguretat en la fase d’explotació d’aquesta investigació contra el narcotràfic, la policia ha desplegat gairebé 200 agents amb equips d’ordre públic i el suport des de l’aire amb drons i l'helicòpter policial. L'operatiu s'allargarà durant hores per tal de poder seguir amb els escorcolls a les cases on el jutge n'ha autoritzat l'entrada. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, en una de les cases, on la porta s'ha resistit a la policia, els investigadors sospiten que la dona que hi viu ha pogut desfer-se de la cocaïna llençant-la pel lavabo.

 

A més dels efectius policials, personal d’Endesa també han col·laborat amb la policia per tallar el subministrament d’algunes de les cases que servien fins aquesta matinada com a cau de plantacions de marihuana. La investigació l’ha tutelat el jutge d’instrucció número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan. A primera hora del matí l’operatiu segueix en marxa amb diversos escorcolls i el barri completament pres per la policia catalana.

IMG 6395
Imatge d'agents dels Mossos durant els escorcolls, a Reus / Foto: Laia Solanellas

La zona zero de Reus

Aquest barri de Sant Josep Obrer i Mas Pellicer és habitualment objectiu de la policia catalana i de la Guàrdia Urbana de Reus per ser la zona zero de la inseguretat a l’extraradi de la ciutat. A final de març es va registrar un incident amb armes de foc per un enfrontament entre dos grups que es disputaven el control de territori i, presumptament, la venda de droga. La setmana passada una baralla a Salou va acabar amb trets a l’aire amb aquesta barriada, tot i que sense ferits.