Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un home, un vigilant de seguretat, que aquesta nit ha estat trobat sense vida a l’interior de la botiga MediaMarkt de Sabadell, segons han explicat fonts no oficials de la policia catalana a ElCaso.cat i han confirmat fonts sindicals dels vigilants de seguretat de Catalunya. L’home no presenta signes de violència i tot sembla indicar que ha mort a causa d’una aturada cardíaca. Segons les informacions recollides per la policia, l’home era l’encarregat de la vigilància de la botiga i durant la nit un grup de persones han intentat assaltar l’establiment. Tot i que l’home ha tingut temps d’accionar l’alarma, quan l’empresa de seguretat ha enviat reforços i les patrulles dels Mossos han arribat al lloc dels fets, han trobat l’home sense vida. La investigació de la policia servirà per aclarir què ha passat. 

Tot i això, els Mossos d’Esquadra ara mateix apunten com la causa de la mort l’aturada cardiorespiratòria, que pot haver estat causada per l’excitació del moment, quan ha detectat que un grup de persones volien entrar per la força a la botiga, però en cap cas s’ha enfrontat als lladres. 

L’autòpsia, clau per saber què ha passat

A falta que avancin les investigacions, els Mossos descarten que el vigilant de seguretat trobat mort hagi estat agredit pels lladres o que hi hagi arribat a tenir cap contacte o enfrontament. L’autòpsia del vigilant de seguretat serà clau per poder aclarir el motiu de la mort de l’home.

L’assalt ha quedat en temptativa. Els lladres no han pogut accedir a la botiga d’electrodomèstics i tecnologia que hi ha a tocar de la C-58, a la zona comercial on també hi ha l’Ikea i algunes cadenes de menjar ràpid. La policia investiga la mort de l’home com natural i l’assalt com una temptativa de robatori. No és el primer cop que aquest establiment de Sabadell és l’objectiu dels lladres. 

Lladres que assalten botigues de tecnologia

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar fa poques setmanes una banda formada per persones de nacionalitat bosnia i croata que s’havien fet fortes a Barcelona i Badalona robant, amb el mètode de l’encastament, en botigues i magatzems de tecnologia i de material audiovisual. Els lladres robaven cotxes i els feien servir per atacar aquests establiments, emportant-se productes de gran valor i que fàcilment podien col·locar al mercat negre. Durant mesos els lladres van poder fer diversos assalts en botigues del centre de Barcelona, com la cadena Foto K, on es van emportar més de 100.000 euros en material, i en productores de l'àrea metropolitana, d'on van robar càmeres de vídeo i càmeres de fotografia també valorats en milers d'euros. Els Mossos ara mateix tenen obertes investigacions per trobar més lladres actius, que amb el mateix modus operandi, també roben en botigues d'aquest tipus per la zona de Barcelona