Una dona vídua de 72 anys de Barcelona ha estat víctima d’un estafador de l’amor. Ha perdut més de 20.000 euros, té el cor destrossat i es penedeix de no haver-se donat compte abans de l’estafa quan el seu fill l’avisava. Els Mossos d’Esquadra han rebut la denúncia i ho estan investigant, però creuen que el delinqüent no és algú que actuï des de Catalunya i opinen que segurament ho fa des de l’estranger.

Una dona de 72 anys entrega més de 20.000 euros a un estafador de l’amor

La víctima va conèixer l’estafador a través de Tinder, on el seu fill li havia obert un perfil perquè trobés algú que li fes companyia, segons ha avançat El Periódico. En aquesta aplicació de cites, es va interessar en ella un home que es deia Richard Morgan. Assegurava que era un català que vivia als Estats Units des de petit, tenia 62 anys i havia quedat vidu en un accident de trànsit on havia mort la seva dona i els seus fills. En aquells moments, havia iniciat un viatge per tot el món en vaixell.

A poc a poc la relació es va anar fent més estreta i l’home va simular que s’enamorava d'ella. Li havia fet creure, fins i tot, que quan acabés el viatge aniria a Barcelona i buscarien un pis per viure junts. En aquest punt, quan la víctima ja tenia la seva confiança, l’estafador li va començar a demanar diners. La vídua va fer un primer pagament de 3.000 euros per ajudar-lo amb un problema en arribar al Japó. Amb el pas dels dies, els problemes van anar sorgint a cada país on arribava i la dona li anava enviant els diners.

Si es negava a fer-ho, l’home que se suposava que estava enamorat d’ella l’amenaçava d'enviar-li un sicari que la matés a ella. Després de cinc mesos, la dona va obrir els ulls i va veure que l’estaven estafant. Havia perdut els 28.000 euros que tenia estalviats per donar al seu fill. Va ser aleshores quan va decidir anar a denunciar-ho als Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació. Els comptes corrents on s’enviaven els diners tenien noms falsos de persones que no existeixen. La policia catalana creu que l’estafador actua des de fora de Catalunya, segurament des de l’estranger.