La broma li ha sortit cara al “senyor Parera”. L’home que va gravar-se dintre d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra quan encara no havia estat entregat al cos, acomiadat. 

Treballava per una empresa de treball temporal per Bergadana, l’empresa que es dedica a preparar els vehicles per ús policial. Tenia l’encàrrec de portar el cotxe a la gasolinera per repostar i deixar-los a punt per a la presentació oficial dels vehicles, que es va fer dilluns. El cap de setmana el vídeo que l’home va gravar, en una gasolinera de Gironella, va començar a córrer com la pólvora. 

Després de fer-se públiques les imatges, i després de saber-se que l’Àrea Regional de Trànsit (ART) dels Mossos d’Esquadra de la regió policial central van obrir una investigació, l’empresa va obrir una investigació per identificar l’autor del vídeo i va poder aclarir ràpidament qui era el famós “senyor Parera”, com ell mateix assegurava ser a les imatges virals. L’home pujava al vehicle policial -com tenia l’encàrrec de fer- però ho feia entre bromes, que van quedar gravades, i també posant en marxa els senyals lumínics i acústics que porten els cotxes patrulla de la policia catalana.

Acomiadat de l'empresa

L’empresa, una de les més importants d’Espanya en aquest sector dels vehicles d’emergència, no ha dubtat i l’ha fulminat. Tots els treballadors tenen les instruccions clares i saben que no es poden fer fotografies ni vídeos dels vehicles amb els quals estan treballant, per la confidencialitat i nivell de criticitat dels clients. Bergadana fa més de 50 anys que treballa per cossos de policia, empreses d’ambulàncies i funeràries, i des de la companyia s’assegura que mai havien tingut un problema com aquest.

L’empresa insisteix a tots els treballadors, interns i externs, de la prohibició de fer imatges dels vehicles. Bergadana ha subministrat els vehicles antiavalots dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Foral i cotxes patrulla per policies locals de Bilbao, la Guàrdia Civil o els mateixos Mossos, amb aquest model híbrid que va ser presentat dilluns passat a Gironella, després del viral i desafortunat vídeo.

Parera 001

Imatge de l'home, al vidre del cotxe patrulla dels Mossos, en el vídeo viral / ElCaso.cat

 «A veure si els hi trinxo el cotxe abans d’hora»

«Aparteu-vos dels camins i carreteres perquè vaig a guanyar-me la setmanada» és una de les frases que l’ara extreballador de Bergadana va dir durant el vídeo que s’ha fet viral. «A veure si els hi trinxo el cotxe abans d’hora», també deia, mentre anava recordant el seu nom, “senyor Parera”, un nom que també s’ha fet viral i s’ha convertit en la broma de moda.

Bergadana reforça els protocols per evitar més vídeos

Tal com va avançar ElCaso.cat, els Mossos d’Esquadra no veuen delicte en la gravació de les imatges del “segrest” del cotxe patrulla però sí que l'han multat per la via administrativa. Igualment, el cos policial ha fet arribar el seu malestar a l’empresa proveïdora, que s’han excusat per la mala imatge que aquesta gravació viral pot causar als Mossos d’Esquadra. La companyia, per la seva banda, ha reforçat els protocols per evitar haver de tornar a passar vergonya.