Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació per aclarir qui és l’home que va “segrestar” un cotxe dels Mossos d’Esquadra i es va passejar per Gironella, al Berguedà, fent fins i tot servir els senyals prioritaris acústics i lumínics, aquest passat cap de setmana.

Vídeo viral d’un nou cotxe dels Mossos en mans d’un desconegut

El vídeo s’ha fet viral i es pot veure com l’home, que l’havia de portar a fer gasolina per preparar-lo per entregar-lo als Mossos aquest mateix dilluns, va explicant la seva experiència amb el vehicle, com el posa en marxa i com, després d’esbrinar com, posa en marxa les sirenes del vehicle policial.

 

Els vehicles han estat presentats avui i formen part d’una flota de mig centenar de cotxes híbrids. L’acte s’ha fet a Gironella mateix, on té la seu l’empresa que s’encarrega de posar a punt els cotxes que han de fer servir els Mossos d’Esquadra. La majoria de vehicles seran traslladats a Barcelona i la presentació ha comptat amb la presència del conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, i el director general de la Policia, Pere Ferrer.

L’home repeteix diversos cops el seu nom al vídeo

Tot i que en el vídeo no es queda enregistrada la cara de l’home, sí que dona el seu nom un parell de cops, "senyor Parera". Durant la gravació també diu, de broma, que normalment ell va a l'espai per detinguts, però que ara ja el condueix, i que és el cap dels Mossos. En les imatges també es veu com aconsegueix posar en marxa el comandament de funcions que porta el vehicle, posant en marxa les sirenes i també els senyals lumínics del cotxe patrulla. Fonts de la policia catalana han explicat a ElCaso.cat que l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de la Regió Policial Central tenen oberta una investigació per aclarir els fets i identificar l’home.

CME Nous Cotxes

Imatge dels nous cotxes presentats avui a Gironella, que seran enviats, la majoria, a Barcelona / ElCaso.cat

Tot i això, ara per ara, tenint en compte que el vehicle encara no havia estat entregat al cos dels Mossos d’Esquadra, la policia creu que l’autor del vídeo no va cometre cap fet delictiu i estan analitzant les imatges i el comportament per tal de denunciar-lo administrativament. De moment, tampoc ell mateix s'ha presentat a una comissaria per explicar els fets. La policia també desconeix com el vídeo va ser gravat i com s'ha fet viral.

Sospiten d’un treballador subcontractat

Els Mossos també s’han posat en contacte amb l’empresa que subministra els vehicles per tal d’aclarir en quin moment va ser quan l’home va fer ús del vehicle, quina relació té amb l’empresa i quina és la seva identitat real. 

Fonts coneixedores del cas han assegurat que tot sembla indicar que l’home que es va gravar amb el cotxe és treballador d’una empresa subcontractada per l’empresa proveïdora per fer la posta a punts del vehicles, per tal de poder ser entregats al cos dels Mossos d’Esquadra.