La Josefina Castellví, la nova embarcació dels Mossos d’Esquadra, la tercera que disposarà la Unitat de Policia Marítima, ja ha estat estrenada, i fins i tot abans de ser recepcionada per la policia de Catalunya, que la destinarà a la zona sud del país, a la base de l’Ametlla de Mar

Aquesta llanxa policial se sumarà a la Cap de Creus i a la Narcís Monturiol, que tenen base al nord, a Palamós, i a la costa central, a Vilanova i la Geltrú. L’han estrenat gravant-se a l’interior d’aquesta embarcació, quan encara estava en poder de Quer Barcelona, la drassana que l’ha fabricat. La broma ha acabat malament.

Imatge en vídeo del 'segrest' de la Josefina Castellví dels Mossos d'Esquadra 

El vídeo s’ha fet viral

El vídeo, fent bromes i fins i tot insultant els Mossos d’Esquadra, es va compartir a TikTok el passat 29 de maig, i ara s’ha fet viral. Es veu com simulen tenir una arma a coberta de l’embarcació, la nova Josefina Castellví dels Mossos d’Esquadra. La broma, que recorda la del “senyor Parera” al Berguedà, li ha costat la feina, segons han explicat des dels Mossos d’Esquadra. Quer Barcelona, després de la publicació de les imatges, va acomiadar el treballador, per la mala imatge que havia donat de l’empresa, que és qui ha guanyat l’adjudicació de les tres embarcacions dels Mossos d’Esquadra -la primera es va entregar el passat mes d’agost, i la tercera i última s’entregarà ara- i també d’Agents Rurals.

El vídeo del cotxe del “senyor Parera

La mateixa sort va córrer l’operari de l’empresa Berguedana, dedicada a la customització dels vehicles policials dels Mossos d’Esquadra. Mentre estaven posant a punt els nous cotxes híbrids de la policia catalana, abans de ser entregats a Interior, però ja logotipats, els van fer servir en una gasolinera, encenent fins i tot els senyals acústics i lumínics. L’empresa, que és la més coneguda del sector, va obrir una investigació i va acomiadar al treballador, que s’havia presentat, en el vídeo que es va publicar també a internet, com a senyor Parera

Fonts dels Mossos d’Esquadra recorden que en el cas del Berguedà i en el cas d’aquesta embarcació, sempre que s’han gravat les imatges virals, s’ha fet quan els vehicles encara no havien estat recepcionats, és a dir, entregats al cos, i que per tant, no eren encara vehicles o embarcacions policials. Igualment, des del cos s’ha demanat a les empreses adjudicatàries que tinguin respecte pel material policia, i sobretot, quan ja està logotipat, com en el cas de l’embarcació on ha pujat l’extreballador de Quer Barcelona, en Luiseeete, i que es batejarà com a Josefina Castellví.