Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat el 75% del perímetre de l'incendi forestal de Sant Pere de Ribes (Barcelona), segons han informat en un comunicat aquest dissabte al matí. Un total de 33 camions d'aigua, 30 vehicles de comando i tres mitjans aeris d'extinció treballen per apagar l'incendi, amb efectius que s'han distribuït per una àrea de 30 hectàrees.

No hi ha hagut cap evacuació ni s'han ordenat confinaments preventius, ja que l'incendi es troba en zona forestal, i els Bombers han treballat de matinada en estrènyer el seu perímetre perquè no s'apropés a zones habitades.

Concretament, el foc s'ha originat als peus del turó de Gafatans, a prop de la urbanització de Can Pere de la Plana, i ha anat avançant en direcció est cap al Coll de l'Infern. El foc ha cremat en baixa intensitat, afectant la vegetació en superfície, encara que "puntualment" les flames han cremat les parts altes de l'arbratge.

Encara que el vent ha dificultat la feina a la nit, ha disminuït al matí i ha augmentat la humitat. Malgrat això, la informació d'última hora facilitada pels Bombers de la Generalitat és que hi ha petites represes que són atacades immediatament pels agents del cos.

Un mort i dues persones ferides en un incendi a Astúries

Un home ha mort i dues dones han resultat ferides per inhalació de fum a conseqüència d'un incendi declarat aquest dissabte en un centre residencial en La Barganiza, en el municipi asturià de Siero.

Segons les dades facilitades pel Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU), les dones ferides han estat traslladades a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), mentre que un home ha estat atès al lloc del sinistre, però no ha necessitat trasllat sanitari.

El Centre de Coordinació d'Emergències va rebre l'avís a les 6:57 hores, moment en què es van desplaçar diverses dotacions de bombers que van localitzar el foc confinat en una habitació, on van trobar un ocupant que van treure del seu interior. Els efectius de bombers van iniciar les tasques de reanimació fins a l'arribada de l'equip mèdic, però no es va poder fer res per salvar la vida de l'home.

Els bombers van donar per controlat l'incendi, que va provocar una intensa fumarada, a les 7:39 hores, després del que van procedir a tasques de refrigeració, ventilació i desenrunament, donant per finalitzada la seva intervenció al voltant de les 10:00 hores.