Els Mossos d’Esquadra busquen un grup de lladres que la nit de dimarts a dimecres van assaltar, a diversos cotxes, una nau del carrer de Sant Ferran de Sabadell, propietat d’una empresa de productes tecnològics i informàtics. En total, segons es pot veure a les càmeres de seguretat, ja en poder dels Mossos d’Esquadra, catorze persones, amb les cares tapades, van intentar accedir a la nau, tot i que van tenir problemes amb els cotxes que van fer servir i no van poder-hi accedir. La policia catalana manté oberta una investigació per aquesta temptativa de robatori i està analitzant les imatges de les càmeres de seguretat per si pot identificar i detenir els lladres, tot i que no es van poder emportar res. 

Els fets van passar al voltant de les 3 de la matinada, segons l’avís de l’alarma i també de les imatges de les càmeres de seguretat. Els lladres van encastar un cotxe contra la tanca exterior, però no van poder arribar a accedir a l’interior. Després van escapar. Quan agents dels Mossos i de la policia de Sabadell van arribar en aquesta zona del polígon, ja no van trobar els lladres. La nau ja va ser, el passat mes d'octubre, escenari d'un espectacular robatori que va acabar amb una persecució i amb trets de la policia per aturar els lladres.

Cotxes robats per assaltar naus industrials

Segons les primeres investigacions policials en marxa, el grup forma part d'una banda que actua en diversos indrets de l’àrea metropolitana i que ja han protagonitzat alguns assalts, de manera coordinada, i sempre en naus de material informàtic, un material molt fàcil de col·locar. 

Les investigacions, per poder-los enxampar, de moment, no han sorgit a efecte. Els cotxes que van fer servir per a l’assalt de Sabadell van ser robats poca estona abans a Barcelona, segons han explicat fonts de la policia catalana.

Assalt en un estanc de Cornellà

La mateixa nit, tot i que sense relació, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, un altre grup d’encastadors van assaltar un estanc al centre de Cornellà. Els lladres van lligar un cotxe a una matriu de la persiana i van estirar-la amb un totterreny. Després van poder accedir a l’interior de l’estanc i van emportar-se una gran quantitat de tabac, segons han explicat fonts de la policia catalana a aquest mitjà. Com en el cas de Sabadell, la investigació segueix en marxa i encara no s’han fet detinguts.

Tienda Dior Barcelona / Guillem RS

Imatge de l'exterior de la botiga Dior del centre de Barcelona / GRS

Assalt a Dior al centre de Barcelona

La nit de dilluns a dimarts, a Barcelona, també es va produir un assalt semblant, tot i que al centre de la capital i contra una botiga VIP del passeig de Gràcia: Dior. Els lladres van rebentar la persiana amb un totterreny de color vermell i van poder accedir a la botiga, robant un botí valorat en milers d’euros, tal com va poder avançar ElCaso.cat.