Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta matinada un jove de 18 anys per haver atacat agents de la policia catalana i de la Guàrdia Urbana de Reus després d’amagar-se en una casa en obres per intentar escapar de la policia. Els fets s’han registrat al carrer de Vilallonga, a la capital del Baix Camp, quan diversos ciutadans han trucat alertant que un home estava trencant retrovisors i vidres de diversos vehicles aparcats a la via pública. Quan la policia ha arribat a la zona han detectat l’home i l’han seguit, fins que ha entrat en una casa en obres, que estava apuntalada per evitar despreniments. 

Des de l’interior del pis ha fet llançaments contra els agents que l’intentaven reduir i detenir. Tal com es veu al vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, l’home ha llençat puntals i altra runa contra els agents de les dues policies. Després ha accedit a la part alta de l’immoble, on ha seguit atacant als policies, que també havien pogut accedir al terrat de l’edifici des d’un altre bloc. 

Finalment, i segons han confirmat els Mossos d’Esquadra, el jove, de 18 anys i nacionalitat espanyola, ha quedat detingut per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat quan ha sortit del bloc. També tenia pendent una ordre d’ingrés pendent, segons han detallat fonts policials.

Un cop s’ha pogut traslladar l’home, que estava molt alterat, s’ha pogut fer recompte dels danys causats; un total de cinc vehicles, entre motocicletes i cotxes. La policia ja s’ha posat en contacte amb els propietaris per iniciar els tràmits amb les assegurances. Tot i que l’home s’ha enfrontat a veïns i als policies, no consta que cap dels agents o els ciutadans que s’han vist sorpresos pel jove hagin resultat ferits.

El jove ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Reus i està previst que aquesta nit, de divendres a dissabte, torni a passar-la a la comissaria, a l’espera, dissabte, de ser entregat al jutge de guàrdia.