Alegria. Es podria descriure de moltes maneres, però aquesta és la paraula que millor ens serveix per parlar d'aquest vídeo viral de l'exterior de la presó d'homes de Brians 1, a Sant Esteves de Sesrovires, al Baix Llobregat.

A les imatges es pot veure com un home abandona el centre penitenciari i com els seus familiars i amics el reben amb una festada. Tal com es pot veure al vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat la festa, al més estil ongi etorris bascs, s'acompanya d'alcohol i també de confeti.

Whisky del bo, abraçades i confeti

Amb dues ampolles de whisky del bo, fent glops a galet, els familiars i amics d'aquest home que ha recuperat la llibertat celebren que el seu fill, germà i tiet torna a ser al carrer després de passar alguns mesos o anys a l'ombra. Les abraçades dels amics s'intercalen amb unes llançadores de confeti manual que fan més festiva la rebuda.

 

 

 

Imatge de la festa a Brians 1 per rebre un familiar i amic després d'estar a la presó / ElCaso.cat

L'inici d'aquesta festa improvisada es va celebrar a l'aparcament exterior de la presó de Brians 1 i després va seguir. El vídeo, que ja s'ha fet viral en diverses xarxes socials, l'ha penjat una de les nebodes de l'expresidiari, que ha aprofitat per felicitar-lo per la seva posada en llibertat. "Ja era hora", assegura.

Poc respecte a les mesures anticovid

Tot i que a les imatges d'aquesta "benvinguda gitana" es veuen algunes mascaretes, és cert que no es respecten les mesures dictades per les autoritats sanitàries per mirar de contenir la propagació del coronavirus.

Segons han explicat fonts penitenciàries, és habitual que quan la comunitat gitana rep un dels seus familiars després d'estar alguns mesos a presó, les festes s'allarguen alguns dies. En aquest vídeo queda enregistrat una d'aquelles coses que, encara que semblin mentida, també passen a casa nostra.

Detingut un perillós delinqüent atrinxerat en un hotel de Sitges

Aquest dimecres al matí els Mossos d'Esquadra han detingut en un hotel de Sitges un home de nacionalitat espanyola i d'ètnia gitana que estava en cerca i captura. L'home va assegurar que anava armat i que mataria a tothom que entrés a detenir-lo.

Al final el Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra van assaltar l'habitació i el van detenir. Tot i compartir alguns dels cognoms amb l'heroi de la festa de Brians 1, els Mossos d'Esquadra descarten que sigui el mateix i que fos detingut 24 hores després de sortir de la presó. El vídeo de la festa de benvinguda és de principis de setmana.