Operació d’èxit del Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra aquest dimecres a primera hora del matí a l’hotel Utopía de Sitges. L’objectiu era detenir un home, de nacionalitat espanyola, d’ètnia gitana i amb més de 30 antecedents policials, que havia passat la nit amb la seva parella. 

Conegut de la policia

Cortés, un conegut de la policia, va decidir passar la nit en aquest hotel de Sitges i quan dimarts es va registrar a l’establiment va entregar la seva documentació. Aquí va ser on va cometre l’error.

L’hotel, com marca la llei, va facilitar la informació de tots els seus clients del dia als Mossos d’Esquadra mitjançant una aplicació per internet. Com que l’home tenia una ordre de crida i cerca per ser detingut, la policia catalana va rebre una alerta i a primera hora del matí hi va enviar una patrulla: l’objectiu era localitzar-lo i detenir-lo. 

Es va atrinxerar en una habitació i deia que anava armat

Quan una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) es va presentar a l’hotel a preguntar per ell, l’home es va atrinxerar a l’habitació, on hi havia també la seva parella, i va amenaçar que mataria a tothom qui gosés entrar per la porta de l’habitació.

Els agents van avisar als seus superiors, que en veure que es tractava d’un home que tenia antecedents per diversos incidents amb armes de foc, van decidir esperar que arribessin els equips d’èlit de la policia catalana. 

Utopia Sitges

Imatge de l'hotel Utopía de Sitges, on es va atrinxerar l'home / GoogleMaps

El GEI es va desplegar, van analitzar l’hotel i l’habitació, i com si fos bufar i fer ampolles, van tirar la porta a terra i van poder detenir l’home. La dona que l’acompanyava estava sana i estàlvia i a l’interior de l’habitació no es va trobar cap de les armes que havia assegurat que tenia i que faria servir per "matar a tothom". Feina feta.

Entregat al jutge

Un cop neutralitzada l’amenaça, els agents de seguretat ciutadana van traslladar el detingut a la comissaria de Sitges i després va ser entregat a les autoritats judicials competents a les ordres de cerca i crida que tenia vigents. Un incident que va acabar bé, per sort, i tot, sembla indicar, per una errada del protagonista, que es va acreditar a l’hotel amb el seu nom i cognoms reals.