Novetats tecnològiques al servei de la delinqüència. La Policia Nacional ha desarticulat una banda que es dedicava al tràfic de droga entre el Marroc i Espanya amb un dron de 4,35 metres amb capacitat de transport. Amb aquell aparell, professional, però adaptat, els narcos feien la ruta entre el nord del Marroc i el sud d'Espanya per entrar droga, haixix i marihuana, a l'Estat i després traslladar-la, per carretera, fins a França, on era venuda.

L'organització delinqüencial es dedicava, presumptament, a la compra de partides d'haixix i marihuana al Marroc per al seu posterior transport i distribució cap a França, passant pel sud d'Espanya. S'han detingut tres persones, amb la col·laboració de la policia francesa, i una quarta persona a Almáchar, després de rebre una ordre internacional de detenció.

Un dron per transportar droga de Marroc a Espanya

En un dels escorcolls en un dels habitatges que feia servir la banda com a magatzem de la droga a Almáchar, la Policia Nacional va trobar un dron professional de 4,35 metres de llargada -de punta a punta de les ales- i una autonomia de vol de set hores, preparat per al transport de droga entre el Marroc i Espanya.

Al començament d'aquest 2021 els investigadors van tenir coneixement de l'existència d'un grup criminal, ubicat a la costa de Màlaga i format per marroquins i francesos que es dedicava a la compra de droga al Marroc

Com és el dron per transportar droga entre Marroc i Espanya?

 

Posteriorment, les drogues eren transportades fins al seu destí final, França, o bé pel mètode 'Go Fast' –amb vehicles sostrets i a tota velocitat per l'AP—7, o bé a través de paqueteria mitjançant l'ocultació de la droga entre mercaderia legal.

Les investigacions de la Policia Nacional van situar el cap de la banda en una masia rural a Màlaga, la que els narcos feien servir com a "guarderia", on s'amagava l'haixix i la marihuana fins a la seva exportació fins al país gal.

Operaven des d’una masia d'Almáchar, a Màlaga

Les perquisicions van permetre situar a un dels principals investigats en una apartada vila rural d'Almáchar, utilitzada com a "guarderia", on s'amagava l'haixix i la marihuana fins a la seva exportació fins al país gal. Per la seva banda, la policia francesa ja estava investigant la banda per l'entrada de la droga al seu país. Finalment s'ha pogut explotar i s'han detingut quatre persones.

En l'escorcoll de la masia es va intervenir material informàtic, material relacionat amb la manipulació, preparació i enviament de la droga i el dron professional modificat, de llarg abast, del qual els agents ja en tenien coneixement per a la importació de droga de les seves investigacions prèvies.