Diversos testimonis han gravat en vídeo el doble apunyalament que ha perpetrat Noelia de Mingo en El Molar, Madrid, aquest migdia. La dona és coneguda per haver comès un triple assassinat a l'hospital de la Fundació Jiménez Díaz el 2003.

Noelia de Mingo, la doctora que va matar tres persones

Noelia de Mingo ja està ingressada en la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital Infanta Sofía de San Sebastián de los Reyes. Ha passat abans per l'aquarterament de la Guàrdia Civil de San Agustín de Guadalix, a Madrid. Allà li han pres declaració i decidiran quan passa a disposició judicial, ha informat una portaveu de la Comandància de Madrid.

Hospital Infanta Sofia / Wikimedia Commons

Hospital Infanta Sofia / Wikimedia Commons

Sembla que el cercle es torna a repetir. I és que De Mingo ja era coneguda per haver perpetrat un apunyalament massiu el 2003.

Aquesta dona, que tenia 31 anys quan va cometre el crim, que es va saldar amb tres persones mortes, era metgessa resident en l'Hospital Universitari de la Fundació Jiménez Díaz de Madrid.

Esquizofrènia paranoide crònica

Va ser allà, en l'àrea de Reumatologia, on va treure un ganivet i va atacar vuit persones. La seva intenció era acabar amb els seus companys de feina que, segons ella, la volien assassinar.

Aquest pensament, tanmateix, venia motivat per una esquizofrènia paranoide crònica que pateix i que la va deslliurar dels càrrecs d'homicidi i intent d'homicidi que se li van atribuir aquest 2003.

El 2006 es va decretar el seu ingrés en un centre psiquiàtric durant 25 anys per al seu tractament, que va començar a complir a la presó alacantina de Fontcalent. A poc a poc semblava notar-se la seva evolució i el 2011 va començar a poder gaudir de sortides terapèutiques temporals, que van funcionar sense problemes.

En llibertat des de 2017, tutelada per la seva mare

Finalment, el 2017 es va presentar un informe forense sobre el seu estat, que va inclinar els jutges a canviar el règim d'internament. De Mingo podia tornar a casa, a El Molar, per ser tutelada per la seva mare, de 77 anys, i acudir periòdicament a controls psiquiàtrics.

I durant quatre anys, també ha funcionat. Fins avui. Al migdia, Noelia de Mingo ha entrat en un supermercat de l'avinguda d'Espanya de la localitat madrilenya, a 39 quilòmetres de la capital espanyola.

Allà ha tret un ganivet d'uns 20 centímetres de llarg i ha apunyalat al pit a Virgínia, de 46 anys, una de les caixeres d'aquest local de la cadena MaxCoop Unide.

Apunyala dues dones en un supermercat d'El Molar

Després ha entrat a la botiga, dirigint-se a atacar l'encarregada que, alertada pels crits de la seva empleada, ha intentat fugir. Tanmateix, el ganivet li ha tocat, rebent diverses ferides superficials.

Fugint de l'agressora, la dona ha corregut fins a la farmàcia El Molar, que és davant del supermercat. Les empleades d'aquesta farmàcia, Adriana i Yolanda, han confirmat als mitjans que l'encarregada de la botiga s'ha refugiat allà i que immediatament després han tancat l'establiment per evitar que entrés l'atacant. "Aquí no ha arribat a entrar. Estem tots bé i la propietària tenia dues ferides, però bé, només nerviosa, com nosaltres", han relatat.

Així ha estat reduïda i detinguda per la policia

Diversos testimonis han intentat frenar De Mingo mentre trucaven a la policia. En uns minuts, dos agents del cos de policia municipal d'El Molar, han arribat al lloc dels fets per detenir-la.

Després de diversos intents d'escapar i fins i tot de clavar una ganivetada a un d'ells, han aconseguit desarmar-la i reduir-la. Així ho han gravat en vídeo algunes persones que han vist els fets.

 

Després de ser detinguda en dependències de la Guardia Civil d'El Molar i passar per l'aquarterament de San Agustín de Guadalix, De Mingo ha ingressat en la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital Infanta Sofía de San Sebastián de los Reyes.

Es tracta d'un ingrés forçós, on es quedarà en qualitat de custodiada. El seu estat de salut físic és bo, ja que no presentava cap ferida després de l'atac, però el seu estat psiquiàtric està molt alterat. D'altra banda, l'arma ha estat localitzada i serà recollida per personal especialista de la Policia Judicial.

Les dues ferides, hospitalitzades a Madrid

Per la seva part, els sanitaris del Summa-112 ha atès a les dues ferides. La més greu, l'empleada del supermercat, presentava una ferida d'arma blanca a l'hemitòrax esquerre. Després de ser estabilitzada pels sanitaris, ha estat traslladada greu en un helicòpter medicalitzat a l'Hospital 12 d'octubre de Madrid.

L'altra víctima tenia diverses ferides de caràcter moderat a l'esquena i costat esquerre. Ha estat evacuada en ambulància a l'Hospital de La Paz, on es recupera de les lesions.