Una operació conjunta entre Mossos d'Esquadra i Policia Nacional desarticula una banda d'origen xinès que introduïa droga a l'àrea metropolitana de Barcelona, el Camp de Tarragona i Astúries.

Cau una màfia xinesa de droga a Catalunya

Aquest dimecres al matí, els Mossos d'Esquadra han detingut almenys 50 persones en un dispositiu que tractava de desarticular una organització criminal dedicada al tràfic internacional de droga i al blanqueig de capitals, segons informa el cos policial.

Mafia china droga Barcelona / Mossos d'Esquadra y Policía Nacional

Almenys 50 detinguts en una intervenció conjunta de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional per desarticular una banda xinesa de comerç internacional de droga / Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

Aquesta operació es tractava d'una intervenció conjunta de la Divisió d'Investigació Criminal, DIC, dels Mossos i la Policia Nacional, que han fet 23 registres a Barcelona i en diverses poblacions de l'àrea metropolitana de la capital i al Camp de Tarragona. Aquesta màfia operava també a diversos llocs d'Astúries.

Droga i blanqueig de capitals a Barcelona i Camp de Tarragona

Després d'una llarga investigació, els dos cossos policials han desplegat un ampli dispositiu per fer caure l'organització.

Segons la Policia Nacional, es tracta d'una banda xinesa que comerciava il·legalment amb marihuana i comptava amb diverses estratègies de blanqueig de capitals.

La policia catalana i l'espanyola també han publicat un vídeo conjunt de l'operatiu, on es veu l'entrada en un dels locals registrats, així com diverses de les detencions portades a terme arran de la troballa de drogues i altres proves dels delictes.