Dos nous vídeos difosos en les últimes hores mostren com la cabina del telefèric a Itàlia es precipita al buit. Va ocórrer el passat 23 de maig a la regió de Piemonte i van morir 14 persones

50 metres de caiguda

La tragèdia va aclaparar nord d'Itàlia, quan una cabina del telefèric que connecta les localitats de Stresa i Mottarone va caure d'una alçada de més de 50 metres.

 

En les imatges, difoses per Tg3, es veu la cabina del telefèric recorrent els últims metres abans d'arribar a la seva destinació. A escassos metres de distància, un encarregat es prepara per rebre els passatgers i els obre les portes. Però el cable es trenca i el telefèric retrocedeix a tota velocitat cap a la vall -uns 300 metres-, xoca amb una paret i es precipita al buit -uns 50 metres de caiguda-.

Telefèric Itàlia / EFE

Telefèric Itàlia / EFE

Negligència greu

El que semblava un accident ha resultat ser una negligència greu. El telefèric estava sense frens d'emergència. Els responsables de la instal·lació els havien desactivat per resoldre una anomalia i poder continuar operant el servei. Estava donant problemes i produïa el bloqueig continu del telefèric.

Les autoritats italianes van detenir tres persones per la seva presumpta responsabilitat en l'accident, després que confessessin que van desactivar a propòsit el fre d'emergència. El propietari de l'empresa 'Ferrovie del Mottarone' -que gestiona el telefèric-, Luigi Nerini, de 56 anys, i el director i el cap d'operacions de l'aparell, arrestats. La Fiscalia els assenyala com a presumptes responsables d'homicidi múltiple i lesions per la caiguda del telefèric, que connectava les localitats de Stresa i Mottarone.

Telefèric Itàlia / EFE

Telefèric Itàlia / EFE

Eitan, l'únic supervivent

Eitan, l'únic nen que va sobreviure a l'accident del telefèric, va rebre ja l'alta hospitalària, després de passar 18 dies ingressat. El nen, de cinc anys, va arribar en helicòpter a l'Hospital Reina Margarida de Torí després de l'accident. A més de per metges i psicòlegs, ha estat acompanyat de la seva tieta Aya, ja que els seus pares van morir en l'accident. També van morir els seus avis i el seu germà.

De les quinze persones que viatjaven, vuit van morir a l'instant i les altres al cap de poca estona. Eitan va ser l'únic supervivent.