L’assassí masclista del Clot, l’home que, presumptament, va escanyar la seva exparella fins a la mort al pis que compartien a la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, avui ha tornat al lloc dels fets. Es va entregar a la comissaria de la Guàrdia Urbana que hi ha a tocar de casa seva, on vivia amb la víctima, i allà va explicar que la seva exparella estava morta, assegurant que havia sigut ell qui l’havia matat. Els agents de la policia de la ciutat el van detenir i el van entregar als Mossos d’Esquadra, que són els que van assumir la investigació dels fets i van confirmar que la dona que estava al pis del número 839 de la Gran Via estava morta i presentava signes de violència.

L’home arrestat té 25 anys i és de nacionalitat equatoriana, la víctima, la segona víctima de crims masclistes a casa nostra, des de l’inici de 2022, tenia 25 anys. Avui al matí l’home ha estat traslladat des de la comissaria de les Corts, on ha passat la nit, fins al pis on va ser trobada la seva exparella morta, per tal de col·laborar, si ho vol, amb l’autoritat judicial, i fer un escorcoll del pis amb la presència del detingut.

Emmanillat per darrere i protegit per diversos agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC), l’home ha caminat els deu metres des del carrer fins al portal del pis, amb alguns crits “d’assassí” de fons, d'un dels veïns del bloc. L'home ha fet el camí amb el cap alt, mirant fins i tot al veí que cridava.

Deixa un fill orfe després del crim

Els fets es remunten ahir, dilluns 21 de març, quan el jove, que havia mantingut una relació sentimental amb la víctima, i amb qui tenien un fill, es va presentar a la comissaria de la Guàrdia Urbana que hi ha a pocs metres de casa seva al voltant de dos quarts de set de la tarda i van explicar que havia matat a la noia.

Entre altres coses, els Mossos del grup d’Homicidis de Barcelona, esperen ara poder aclarir, amb les declaracions de l’home detingut i també de les proves forenses que es practicaran a la dona, quan va morir i quant de temps va tardar entre cometre, presumptament el crim, i presentar-se a la comissaria. Ahir fins a última hora de la nit agents de la Policia Científica ja van ser al pis per tal de recollir indicis que puguin també ajudar en tancar el cas, que, segons fonts de la policia catalana, sembla tràgicament clar.

Després de la reconstrucció, està previst que l’home sigui conduït a seu judicial, el jutjat de violència sobre la dona. Ahir va ser el jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona en funcions de guàrdia d'incidències el que va fer l'aixecament del cadàver de la dona, però les investigacions judicials d’aquest tipus de crims estan centralitzats en jutjats especials de violència contra la dona. 

Segons alguns testimonis, l'home detingut, a qui se l'acusa de ser l'autor material de la mort, era conegut a l'escala, on ja havia tingut problemes de convivència per molèsties a altres veïns per sorolls i festes. Alguns dels veïns asseguren també que el pis on vivia l'arrestat servia com a punt de compra i venda de drogues, un fet que la policia, ara mateix, no ha confirmat.

Condemna de l’Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha condemnat "fermament" el "feminicidi" d'una dona al districte de Sant Martí "per causa de violència masclista"

El consistori ha expressat el condol a la família i a les amistats de la víctima, i ha lamentat que aquest "assassinat" vulnera "els drets humans més essencials". L'Ajuntament ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la capital de Catalunya.