Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous quatre homes, tots joves i de nacionalitat estrangera, per haver participat en diversos robatoris de rellotges els darrers mesos a la ciutat de Barcelona. Les detencions s’han pogut fer per la recerca activa i investigació que han fet des del grup especial contra aquest tipus de lladres, Titani, i també agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella

Entre aquests detinguts sobta la detenció d’un jove de 21 anys, originari del nord d’Àfrica, que va ser arrestat per la seva presumpta relació amb l’assalt contra un home a qui li van robar un rellotge d’alta gamma valora en 36.000 euros a mig setembre al centre de la ciutat. L’home arrestat té 40 antecedents i la policia l’acusa de col·laborar amb l’autor material del robatori, facilitant la seva fugida, fet que fa pensar als investigadors que estaven organitzats per cometre aquest tipus de robatori. Amb tot, després de ser entregat al jutge, i no poder acreditar cap mena d’arrelament al país i sí el perill de reincidència, ha quedat en llibertat

Altres detinguts per robar rellotges al centre de Barcelona

A més d’aquest jove, que ja pot tornar a robar rellotges pel centre de Barcelona, els Mossos d’Esquadra van detenir tres persones més en un dispositiu organitzat concretament per perseguir lladres de rellotges, que s’han fet forts al centre de Barcelona. Un dels detinguts és un jove de 31 anys que a final del mes de juliol va robar un rellotge de 50.000 euros al centre de la ciutat. Quan va ser identificat es va saber que el lladre estava en cerca i captura per part de les autoritats italianes pel robatori violent d'un rellotge de 278.000 euros a Milà. El divendres ja va ser traslladat a l'Audiència Nacional, a Madrid. 

El tercer detingut és un jove de 22 anys, amb una vintena d'antecedents policials, que va participar en el robatori d’un rellotge de 43.000 euros al centre de Barcelona. El quart detingut, de 20 anys i amb tres antecedents per delictes contra el patrimoni, està acusat d’atacar un turista per robar-li un rellotge de 30.000 euros. Els dos darrers, a més del que s’ha enviat a l’Audiència Nacional, sí que han ingressat a presó.

Un darrer robatori, aquest dijous

Just el mateix dia que els Mossos d’Esquadra feien aquest operatiu, ElCaso.cat va publicar un nou robatori d’aquest tipus, també al centre de Barcelona. Un home de nacionalitat russa va ser assaltat per quatre joves, els quatre magrebins, per estirar-li el rellotge del canell, causant-li una fractura. No consta que cap dels quatre lladres s’hagi pogut localitzar ni detenir.