El món ha despertat consternat davant les notícies d'un tiroteig massiu a una escola de primària de Texas. Un jove de divuit anys ha assaltat l'escola armat amb fusells d'atac i ha assassinat a dinou nens i nenes que voltaven els deu anys, així com a dues professores del centre educatiu. L'atac s'ha saldat amb vint-i-un morts, així com amb la mort de l'atacant, a qui la policia ha abatut a trets. Els serveis forenses han confirmat la identificació de totes les víctimes mortals després d'hores de feina i de la col·laboració de les famílies, que han hagut d'identificar els cossos dels seus fills. 

Les famílies de les víctimes les recorden a les xarxes socials

A mesura que es van coneixent els noms i les edats de les vint-i-una víctimes mortals del tiroteig, alguns dels familiars han volgut recordar-les i homenatjar-les a través de les xarxes socials. Un dels primers noms de les víctimes mortals que s'ha conegut ha estat el de l'Eva Mireles, una de les professores dels nens a l'escola. L'Eva va morir protegint els nens de la seva classe: va col·locar-se just davant de l'assaltant per evitar que disparés als nens. L'altra professora i víctima mortal de l'assaltant és l'Irma García, que també es trobava dins la classe on va atrinxerar-se l'assassí i que, igual que la seva companya, va morir intentant protegir els seus alumnes

Les altres víctimes mortals són nens i nenes que voltaven els deu anys i que celebraven l'últim dia d'escola; molts d'ells passaven al següent curs i canviaven d'escola. És el cas de Xavier López, un nen de deu anys que hores abans havia rebut un diploma d'honor per les seves notes i que, segons explica la seva família, no podia esperar a passar de curs i continuar aprenent. Una altra de les víctimes és José Flores Jr., a qui el seu pare descriu com un nen "ple d'energia, llest per jugar fins i tot a la nit", que adorava el beisbol i els videojocs, a més de cuidar els seus dos germans petits. La família de Lexi Rubio, una nena també de deu anys, la recorda per la "llum que duia a la vida de tothom que coneixia"; la d'Uziyah García, declara que el petit, de vuit anys, era "el nen més dolç i més ple de vida, adorava qualsevol cosa que anés sobre rodes" i, a més a més, "era molt bo jugant a futbol americà". 

Els familiars que han fet públic la seva pèrdua i el dolor que senten coincideixen en el fet que tots els nens i nenes eren "àngels", "supervivents" i "herois", amb tota una vida al davant. Així ho han fet les famílies de la Tess Marie, Jaliah Nicole Silguero, Jayce Carmelo Luevanos, Makenna Lee Elrod​, Nevaeh Bravo, Ellie García, ​Maite RodríguezAnnabell Guadalupe Rodríguez

Ameria Jo Garza, la nena que va morir intentant avisar els serveis d'emergències

Una de les morts que més consternació ha causat ha estat la d'Ameria Jo Garza. Segons s'ha pogut saber, la petita, de deu anys, va morir a la classe on s'havia atrinxerat l'atacant mentre intentava trucar als serveis d'emergències per avisar del que estava passant. El seu pare, en conèixer les notícies de l'atac a l'escola de la seva filla, va publicar un missatge a Facebook demanant col·laboració als veïns per si algú sabia res d'ella, ja que ell no en tenia notícies. Finalment, ha estat ell mateix qui, a la mateixa xarxa social, després d'agrair els missatges de suport i l'ajuda rebuda, ha confirmat que la petita és una de les víctimes mortals del cruel tiroteig. 

El missatge de les famílies al món

Totes les famílies que avui han perdut de manera tràgica, sobtada i cruel als seus familiars han enviat un commovedor missatge a la resta del món. En totes les publicacions compartides, les famílies demanen a la gent que "no donin per fet cap segon" perquè, en un instant, poden perdre els seus éssers més estimats. "No deixeu mai d'abraçar-los, ni de dir-los que els estimeu", escrivien molts a les seves xarxes socials.