La Policia Nacional deté un home de Pontevedra que estava agredint a la seva parella a casa. La dona va intentar fugir saltant per la finestra i va ser rescatada gràcies a la col·laboració ciutadana. Diversos testimonis van gravar en vídeo el rescat extrem.

Una dona salta per la finestra fugint de la seva parella

Els fets van tenir lloc a última hora de la tarda de dissabte passat en un domicili del carrer Gaiteiro Ricardo Portela del barri d'A Parda de Pontevedra, on residia la víctima. Diversos veïns van alertar els serveis d'emergències que una dona es trobava penjant de la finestra de casa seva, en un quart pis.

En arribar, els agents van comprovar que la dona estava a punt de caure mentre la seva parella, un home de 65 anys, es trobava dins de l'edifici, encara que fora de l'habitatge, segons han confirmat fonts oficials de la comissaria provincial.

Rescat extrem després d'una agressió masclista a Pontevedra

El vídeo gravat per alguns vianants que van presenciar l'escena mostren com, des de l'habitatge del costat, un veí té la dona agafada per un braç, mentre la resta del cos penja perillosament de la façana.

També la veïna del pis de baix obre la finestra per intentar ajudar, mentre els policies pugen fins a la casa per rescatar la víctima i els veïns amunteguen mantes i matalassos a terra per provar d'esmorteir una possible caiguda.

Instants després, entre l'agent de la policia i el veí que havia iniciat el salvament, aconsegueixen agafar dels dos braços la dona, davant de l'expectació i crits de pànic dels testimonis. Finalment, aconsegueixen arrossegar la víctima cap a l'interior de l'habitatge i la gent que s'havia ajuntat al carrer aplaudeix i victoreja.

Detingut per violència de gènere

Després del rescat in extremis, la mateixa víctima va explicar als agents que s'havia intentat llançar al buit després que la seva parella l'agredís. És per això que, paral·lelament, es va poder detenir l'home, de 65 anys, per violència de gènere.

I és que no era la primera vegada que apallissava la dona. Ella mateixa va relatar a la Policia Nacional que feia temps que patia maltractament per part de la seva parella i que aquell mateix dia havien mantingut una discussió en la qual va ser agredida. Ara, l'home, que no té antecedents, haurà de respondre davant del jutjat per aquests fets.

Clava una pallissa a la seva xicota a València: detingut

Aquest diumenge uns fets similars van tenir lloc al districte de Patraix de València, on algú va trucar a la Policia Nacional alertant dels crits d'auxili d'una dona en un domicili de la ciutat.

Agent de la Policia Nacional / Europa Press

Agent de la Policia Nacional / Europa Press

Diversos agents es van desplaçar fins al lloc dels fets i van tocar repetides vegades la porta, fins que un home la va obrir, deixant a la vista una noia amb el cos i la roba ensangonats.

Els agents van esbrinar que, moments abans, la parella havia iniciat una discussió i, en un moment donat, l'home hauria arrossegat la dona pels cabells fins colpejar-la al cap contra una porta. Després d'això, la víctima hauria començat a cridar i l'home li havia tapat la boca.

La noia va haver de ser traslladada llavors a un hospital per ser avaluada de les seves lesions i l'home, de 29 anys i nacionalitat espanyola, que comptava amb diversos antecedents policials, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit familiar.