Una comunitat de veïns d'Olot planta cara a uns okupes a l'edifici on viuen i aconsegueixen fer-los fora. Havien punxat la llum i l'aigua i els veïns sospiten d'alguna màfia organitzada.

Fan fora uns okupes a Olot

Fa uns dies, una comunitat de veïns d'Olot, capital de La Garrotxa, es van adonar de la presència d'un grup de joves que no coneixien i que "quan els miraves, et giraven la cara", declarava Felip, un dels afectats, a TV3.

Okupes Olot / TV3

Uns veïns van detectar la presència de gent en uns pisos propietat d'un banc a Olot / Captura de pantalla TV3

Després de dies observant el seu comportament van trobar que es tractava d'okupes en dos pisos propietat d'un banc, i que havien punxat llum i aigua sense el permís de la comunitat.

Okupes Olot / TV3

Els joves van punxar la llum i l'aigua dels comptadors i s'enfrontaven als veïns / Captura de pantalla TV3

Un altre veí, l'Angus explicava al mitjà citat: "No eren okupes normals, eren persones que s'havien instal·lat per fer un negoci. No era una persona amb un nen que l'han fotut fora de la seva casa per no poder pagar el lloguer... Si això hagués passat aquí, entre tots l'hauríem ajudat".

Punxen llum i aigua, però els veïns guanyen

Amb ajuda de la immobiliària van aconseguir despunxar la llum i l'aigua, tallant-los els subministraments. Per a més seguretat, van comprar portes blindades per l'habitacle on eren els comptadors.

Fins i tot, mentre arribaven les càmeres de seguretat que havien contractat, van fer guàrdies davant la porta per evitar una nova violació dels cables.

Per recomanació de la policia, van gravar totes les converses i enfrontaments amb ells, que eren continus. En un dels vídeos publicats per TV3, un dels okupes crida: "me habéis quitado el agua y la luz, eso no se hace", per després prendre una actitud agressiva.

"No eren okupes ni eren res, eren una màfia"

Segons l'Angus, "buscaven baralla perquè sabien que la llei els empara i venien perquè nosaltres ens piquéssim". Van trucar fins a quinze cops la policia.

Finalment, i segons el relat dels convivents de l'edifici, el banc propietari dels pisos va arribar a un acord econòmic amb els okupes, que van marxar. Això sí, abans d'això van saquejar el pis, emportant-se els radiadors i electrodomèstics.

Okupes Olot / TV3

El banc va arribar a un acord econòmic amb ells i van marxar, emportant-se els electrodomèstics / Captura de pantalla TV3

Davant el robatori, els veïns van trucar els Mossos d'Esquadra, i els nois van haver de retornar les peces sostretes.

L'Angus conclou: "No eren okupes ni eren res, eren una màfia organitzada que va venir a fer negoci en dos pisos d'una comunitat bona i feta ja".