Els veïns de l'Horta de Lleida han dit prou. Després que en les darreres setmanes s'hagin produït diversos robatoris violents a la zona, han decidit que a partir d'aquest cap de setmana formaran patrulles de vigilància per la zona per frenar l'onada i intentar que els lladres no actuïn. L'objectiu és acabar amb la sensació d'inseguretat i d'alarma que s'ha generat entre els veïns, molt dels quals són gent gran. Aquestes patrulles no pretenen substituir el treball de les forces policials, sinó precisament donar suport als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Urbana que ja estan patrullant per la zona, però que no poden abastar les 20.000 hectàrees de terreny que té l'Horta amb cases disseminades.

Diversos robatoris violents en els darrers dies

L'actuació dels veïns arriba després que aquesta última setmana s'hagin produït dos robatoris violents a la zona. A la partida de Cunillàs, uns lladres van accedir la matinada de diumenge a dilluns en un domicili mentre els seus propietaris eren dormint. Els assaltants van ser silenciosos i els ocupants no es van adonar del robatori fins que es van despertar al matí i van descobrir que algú havia entrat i s'havia endut diners, joies i altres objectes. Aquella mateixa nit, a la partida de Montcada, uns lladres també van entrar en una casa mentre el propietari dormia. En aquest cas, però, els sorolls el van despertar i, en veure's descoberts, els lladres li van llençar una ampolla de vidre per poder fugir.

A finals de març, tal com va avançar ElCaso.cat, ja s'havia produït un altre assalt violent en un xalet de l'Horta de Lleida. Un grup de persones van entrar a la casa tapats i exhibint armes de foc. Van amenaçar els ocupants, un matrimoni amb el seu fill de 20 anys, perquè obrissin la caixa forta i dos d'ells van acabar ferits en ser atacats amb tornavisos. Finalment, els lladres van poder fugir carregats d'una gran quantitat de diners i joies.

La Guàrdia Urbana patrullarà les 24 hores del dia

Davant l'onada de robatoris, l'Ajuntament ha decidit aplicar un pla de xoc. S'incrementarà la vigilància policial a l'Horta de Lleida i efectius de la Guàrdia Urbana patrullaran per la zona les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Segons detalla Segre, també s'incrementaran els controls que es fan de manera conjunta amb els Mossos d'Esquadra, es faran més reunions informatives amb els veïns i es faran servir drons per sobrevolar la zona i inspeccionar algunes partides.