Els Mossos d'Esquadra busquen un grup de persones que ahir de nit, abans de les 11, van assaltar armats un xalet de l'Horta de Lleida. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, de fonts policials, que han confirmat els fets, diverses persones tapades i que exhibien armes de foc van entrar en un xalet a quatre vents d'aquesta zona a tocar de la capital del Segrià i es van poder emportar una gran quantitat de diners i joies després d'aconseguir que el propietari, que era a l'interior amb la seva parella i el seu fill, de 20 anys, obrís la caixa forta.

Van atacar i ferir els inquilins 

Tot i que els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'assalt, que no és el primer que es registra en aquesta zona, quan van arribar al lloc els malfactors ja s'havien escapat. Segons consta a l'atestat, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, els lladres, que tal com han detallat les víctimes, parlaven amb accent de l'Est i semblen originaris de Romania, els van amenaçar i els van colpejar per tal de poder accedir als diners i a les joies de la caixa forta. L'home va ser qui es va emportar la pitjor part, en voler-se defensar i evitar que s'emportessin els diners. Els dos propietaris del xalet, una construcció d'alt standing, van resultar ferits lleus en ser atacats amb tornavisos. 

Els lladres anaven amb armes de foc, que no s'ha pogut aclarir encara si eren reals o simulades. Quan van obtenir el que volien, van poder escapar. Els Mossos d'Esquadra de la DIC de Lleida han obert una investigació per aclarir els fets i poder relacionar aquest assalt amb altres que s'han produït els darrers mesos a la mateixa zona. També van trobar un mòbil a l'escena, que sembla ser dels assaltants. Si bé són més habituals els robatoris en cases quan estan buides, en aquesta zona de l'Horta de Lleida, on l'acció policial es fa més complicada, els darrers mesos han crescut el nombre d'assalts violents, també com aquest d'aquest diumenge a la nit, amb ferits.