Una part important dels veïns de Willenhall, un municipi ubicat al nord-oest de la ciutat de Birmingham (Anglaterra), estan farts de la situació que viuen diàriament. Tenen davant de les seves cases una muntanya d'escombraries que els afecta per les fortes olors, a més, la presència de rates ha augmentat des que s'utilitza aquest terreny com a abocador.

Fa tres anys que els veïns de la zona d'Arrow Industrial Estate de Willenhall es queixen per tenir aquest munt d'escombraries enormes davant de les seves cases. Factors com aquests poden provocar que el valor d'un habitatge baixi considerablement i mai no recuperi el seu preu real

Aquesta muntanya d'escombraries ha presentat diversos problemes, els veïns han denunciat la presència de rates i es queixen de l'horrible olor que han de suportar a tota hora. A més, el 2020 hi va haver un fort incendi a la zona, que va agreujar més el malestar de les persones que viuen a pocs metres d'aquest desagradable lloc.

Els veïns estan farts d'aquesta situació

Gina Howells, una veïna de la zona afectada, va atendre els companys del The Sun per parlar sobre la situació que han de viure diàriament, es va mostrar molt molesta i va criticar durament les condicions sanitàries en les quals hi ha aquesta zona del poble: "Han deixat la nostra àrea com si fos un barri pobre d'algun país del tercer món", va dir.

Va afirmar que els veïns han protestat diverses vegades, però les autoritats no els fan cas: "Hem armat un escàndol amb pancartes i altaveus, però l'ajuntament no fa res, sembla que no ha servit perquè el treguin", va comentar.

Finalment, es va queixar de l'enorme mida d'aquesta muntanya d'escombraries i va dir que és un risc per als nens: "Aquest munt d'escombraries es poden veure a Google Earth, per la qual cosa és bàsicament visible des de l'espai. És enorme i sembla que a ningú no li importa, malgrat que és un risc per a la salut i un incendi. He vist grups de rates passar a prop de casa meva, és perillós per als meus fills", va dir Gina.

Fins i tot diversos veïns s'han queixat que els seus problemes respiratoris s'han vist agreujats pels problemes derivats d'aquesta enorme muntanya d'escombraries.

Una situació insostenible

Les escombraries porten acumulant-se en aquest terreny tres anys, fins i tot algunes persones que passen a prop d'allà decideixen tirar bosses d'escombraries o objectes que ja no utilitzen. Els veïns s'han queixat a l'ajuntament, però sembla que no en poden fer massa, ja que el terreny és propietat d'una empresa de reciclatge.

Malgrat això, l'ajuntament està treballant perquè es retirin les escombraries del terreny. De fet, al febrer van avisar els propietaris que havien de netejar la zona i tenien, com a màxim, fins al mes de maig, però van al·legar que era impossible fer-ho en tan poc temps i necessitaven més mesos de marge.

Sarah-Jane Cooper, regidora de l'ajuntament, va fer algunes declaracions sobre això: "El propietari del lloc va presentar una apel·lació, la qual cosa significa que no podran netejar el lloc per a finals de maig i volen una extensió, la qual cosa podria significar que podrien tardar fins a sis mesos," va comentar.