Un veí de Lleida que, en els últims mesos, s'ha dedicat a maltractar i apallissar brutalment els seus tres gossos ha estat localitzat i detingut gràcies a les xarxes socials. En els últims dies, breus vídeos de les cruels pallisses als animals, en els quals es podia apreciar clarament la cara del maltractador, s'han viralitzat a les xarxes, i han permès localitzar i detenir l'individu. La Guàrdia Urbana de Lleida ha procedit a la detenció de l'home el matí d'aquest divendres, 15 de juliol, i l'han denunciat penalment per un presumpte delicte de maltractament animal.

L'individu a qui la Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut aquest matí per un presumpte delicte de maltractament animal és un home de 40 anys, veí de la ciutat de Lleida, que respon al nom de David U. L. L'home, que era l'amo de tres gossos, s'ha dedicat, presumptament, a clavar-los brutals pallisses i a maltractar-los sistemàticament. No obstant això, uns vídeos gravats per altres persones a l'interior de la seva casa han aconseguit l'alliberament dels tres gossos, així com la detenció del presumpte maltractador.

Les dures imatges de les pallisses als animals es van viralitzar a les xarxes socials

Les imatges que un presumpte amic del presumpte maltractador va gravar a l'interior de l'habitatge del sospitós mostren un home sense escrúpols que apallissa violentament als seus tres gossos. En el vídeo, molt dur de veure, s'observa com l'home pega fortament un dels seus gossos; a un altre, li estira les orelles i el sacseja, i a tots els causa ferides amb sang. El clip més dur de tots ensenya l'individu estrangulant un altre dels seus gossos, posant-li un genoll al coll. Els animals ploren i fugen terroritzats del seu amo quan el veuen.

Els veïns de Lleida van identificar el presumpte maltractador d'animals i van denunciar els fets davant de la Guàrdia Urbana

Encara que no ha transcendit en quin moment van ser gravats els vídeos del maltractament animal, el cert és que les imatges es van viralitzar especialment dijous, gràcies a les xarxes socials i a la difusió que va donar el mitjà local La Veu de Lleida, si bé aquest últim es va veure obligat a ocultar la cara del sospitós. Alguns veïns de la ciutat, que van veure el vídeo en diferents plataformes socials, van reconèixer l'home i van alertar la Guàrdia Urbana de Lleida, indicant l'adreça perquè els agents poguessin aturar la situació de maltractament que han estat vivint els animals. La detenció s'ha produït el matí d'aquest divendres, hores després que els vídeos es tornessin virals i els agents locals obrissin una investigació sobre això. Segons ha transcendit, diverses persones es van concentrar davant de la casa del presumpte maltractador per mostrar el rebuig del seu comportament.

Els tres gossos finalment estan fora de perill del seu presumpte maltractador

Dos dels animals localitzats a l'interior de l'immoble del presumpte maltractador han estat traslladats a un centre d'acolliment. El tercer gos, pel que sembla, es trobava ja en una protectora després que el mateix amo l'abandonés allà llançant-lo per sobre del reixat, fet que va causar ferides lleus en l'animal. Els animals han rebut als agents i serveis veterinaris contents i movent la cua, sabent que el seu infern ha acabat.