El municipi de Laguardia, a Àlaba, ha viscut moments de tensió i pànic aquest cap de setmana durant la celebració de les festes d’Acció de Gràcies, quan durant els tradicionals correbous una de les vaquetes s’ha colat a l’interior d’una fleca del carrer Major. En un moment donat, l’animal ha deixat de seguir les instruccions dels responsables quan des d’un balcó li han començat a llençar un peluix de color vermell lligat a una corda per tal de cridar-li l’atenció.

La vaqueta ha entrat a la fleca saltant per la finestra de l’establiment

A les imatges que ha gravat una de les persones que hi havia als correbous, es veu com l’animal va cap a l’objecte i, després de passar-lo de llarg, acaba saltant per una finestra cap a l’interior de la fleca que hi havia darrere. Al cap de pocs segons, la propietària de l’establiment surt morta de por del local i tanca la porta per evitar que la segueixi. La dona ha deixat l’animal tancat a dins mentre ella intentava refugiar-se entre les tanques de seguretat instal·lades al carrer. Diverses persones encarregades dels correbous es posen a la finestra cridant a la vaqueta per intentar fer-la sortir, però no tenen gaire èxit. Finalment, un home acaba obrint la porta i els responsables han d’entrar per fer-la sortir.

La vaqueta ha acabat sortint per la porta caminant tan tranquil·lament i una mica desorientada per continuar fent el seu recorregut. Un cop l’ensurt ja havia passat, els allà presents han començat a riure pel que acabaven de veure i les xarxes socials s’han començat a emplenar de vídeos d’un moment que tardaran molt temps a oblidar. Pel que fa a l’interior de la fleca on la vaqueta s'ha estat un minut, els danys que ha provocat són considerables, tant pel que fa al menjar com al mobiliari. Més enllà d'aquest incident, els correbous van poder seguir amb total normalitat i en un ambient festiu.