Ensurt dels grossos aquest matí entre els més matiners que han passejat, tot i que de lluny, per la platja de Cunit, al Baix Penedès. A la zona de l'espigó número 7, a tocar de la platja, es veia un cos a la sorra, remullat sobre l'aigua. Quan s'hi han pogut apropar han comprovat que es tractava del cadàver d'una vaca en avançat estat de descomposició.

Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec, en un primer moment, d'aquest animal que ha aparegut a la costa catalana. Per l'estat de la bèstia, que tot fa pensar que fa molt de temps que està morta, tot sembla indicar que l'animal feia molt de temps que estava a l'aigua i que els corrents i la mala mar l'han fet acabar a la costa de Cunit.

Investigació dels Agents Rurals

Els Agents Rurals, el cos que s'encarrega d'aquesta mena de troballes, responsables de la flora i fauna de Catalunya, hauran d'investigar com va morir, d'on ha sortit, i sobretot, si la vaca estava malalta. Aquest darrer detall és molt important per aclarir si hi ha perill o no.

A final de febrer un vaixell carregat de vaques que va sortir de Tarragona va haver de girar cua quan es va detectar que els animals havien emmalaltit i que alguns s'estaven morint.

A la seva arribada al destí, es va detectar que molts dels animals patien l'anomenada malaltia de la "llengua blava", un virus que provoca úlceres i febre al bestiar, fins i tot arribant a la mort. És una malaltia que no afecta els éssers humans, tot i que sí entre els bovins.

Prohibit entrar a ports estrangers amb les vaques malaltes

Quan es va detectar aquesta malaltia alguns ports van prohibir al vaixell descarregar els animals, que van haver de tornar a Cartagena per tal d'inspeccionar els animals, retirar els cadàvers i sacrificar als animals que seguien vius. 

Vacas barco Murcia / cx

Imatge de les vaques al vaixell / Animal Welfare Foundation

Fonts d'Agents Rurals creuen que l'animal aparegut sigui del vaixell de transport d'animals afectat per la "llengua blava", però s'haurà d'investigar.

Vaques mortes arriben a la costa

Si es repassa l'hemeroteca, no és estrany que un parell de cops a l'any es conegui que han aparegut, a les costes de la Mediterrània, animals de gran pes, com vaques, morts. Rierades i temporals poden arrossegar els bovins cap al mar i després els corrents marins els tornen a la costa.