Accident mortal en un poble de Valladolid. Un ramader de 62 anys ha estat envestit per una de les seves vaques al municipi val·lisoletà de Nava del Rey aquest dimarts. Segons ha informat el Servei d'Emergències 112 de Castella i Lleó, l'animal ha colpejat el sexagenari, que l'ha deixat greu i ha acabat perdent la vida poc després en un centre de salut proper. La trucada avisant de l'incident s'ha rebut a les 10.40 hores i fins a la finca s'han traslladat efectius de la Guàrdia Civil de Valladolid i d'Emergències Sanitàries-Sacyl. Aquests últims han enviat una Unitat de Suport Vital (UVI) mòbil, que ha traslladat al ferit greu fins al centre mèdic.

El personal sanitari, una vegada han arribat a la zona on es trobava el sexagenari colpejat per la vaca, ha confirmat poc després la mort de l'home de 62 anys. El difunt, en Manuel, era un veí del poble de Nava del Rey que, segons han confirmat fonts veïnals, era propietari del bestiar de carn i que al moment de l'accident estava intentant reintegrar a les seves instal·lacions ramaderes diversos caps de bestiar que se li havien escapat. Ha estat, precisament, en aquell moment, quan s'ha produït l'accident mortal.

Una vaca va matar un veterinari a Badajoz

Un dels darrers accidents produïts a explotacions ramaderes va tenir lloc durant una campanya de sanejament de bestiar a la província de Badajoz. Una vaca cega va matar accidentalment el veterinari que l'estava atenent després de colpejar-lo al cap fortuïtament amb les banyes. Els fets van tenir lloc a finals de gener en una finca del municipi d'Alconchel, coneguda com La Zarzita. El propietari de l'explotació va ser el primer en assistir al facultatiu, mentre alertava els serveis d'emergències, que van activar amb diversos sanitaris del PAC d'Alconchel i una UME (Unitat Mòbil d'Emergències) 1.2 de Jerez de los Caballeros, juntament amb patrulles de la Guàrdia Civil. El difunt tenia 56 anys i es deia Joaquín Pereda Iribarnegaray.