Una estudiant universitària ha estat detinguda a l'oest d'Alemanya per haver enverinat set persones a la universitat l'agost passat. La dona, de 32 anys, era arrestada aquest dijous després de diversos mesos d'investigació i ara s'intenta determinar les substàncies que va utilitzar per atemptar contra la vida de les víctimes, quedant una de les afectades en una condició crítica, entre la vida i la mort.

Una universitària detinguda per enverinar set persones al campus

Els fets es remunten a l'agost passat, però la jove alemanya ha estat detinguda aquesta setmana, considerada principal sospitosa d'enverinar set persones de la universitat de Darmstadt, a l'oest d'Alemanya. Allà, a la Universitat Tècnica de Darmstadt, estudiava la carrera en Ciències dels Materials des del 2017, i va ser a les instal·lacions on presumptament va dur a terme el delicte, del qual de moment no se'l considera responsable a causa de la seva condició mental.

Universitat Tècnica de Darmstadt / Wikimedia Commons

Universitat Tècnica de Darmstadt / Wikimedia Commons

Així ho explicaven en un comunicat conjunt la policia i la fiscalia de Darmstadt: "Existeix la sospita que l'acusada no és responsable de les seves accions a causa d'una malaltia mental". La jove, que té 32 anys, ha estat ingressada en una institució psiquiàtrica i no ha pogut fer declaracions sobre les acusacions, afegien les autoritats al document. També detallaven que va ser un total de set persones que van patir "greus problemes de salut, inclosos símptomes d'intoxicació" després de l'incident d'agost de 2021.

Una de les víctimes, entre la vida i la mort

De fet, al principi, es va témer per una de les víctimes, una jove de 30 anys, que va quedar en condició "crítica" per l'enverinament, entre la vida i la mort. Tot i que encara falten molts detalls per aclarir, s'ha determinat que la detinguda posava substàncies nocives al menjar i beguda al campus. Segons la investigació, l'estudiant s'havia colat a l'edifici de la universitat la nit del dia anterior a l'incident.

Pastilles arxiu|arxivament / Pixabay

Encara no se sap quina substància va utilitzar per enverinar les víctimes / Pixabay

El motiu és una suposada revenja contra el personal de la universitat, pels quals l'acusada s'havia sentit "perseguida". Les substàncies nocives que va utilitzar per intoxicar les víctimes encara no han pogut ser identificades i afortunadament no es van lamentar víctimes mortals.

El cas que sí que va ser mortal i que recorda aquests fets és el de Mari Carmen, una dona que presumptament va matar a la seva parella, Salvador, subministrant-li 2.000 laxants. Va passar a València i ella va ser detinguda al febrer. La dona, que va conèixer l'adinerada víctima el 2020, quan ell tenia 70 anys, va anar a viure amb ell a un xalet de Montecañada de Paterna on finalment va morir a causa d'una sobredosi del medicament subministrat per l'acusada d'assassinat.