El robatori de l'Hotel Atrio de Càceres serà gestionat per la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta Central del Cos Nacional de Policia a Madrid. Es tracta d'un grup d'elit especialitzat en assumptes que tinguin a veure amb robatoris. Treballaran conjuntament amb el Cos Nacional de Policia de Càceres per resoldre un furt de pel·lícula en el qual els lladres es van emportar diverses ampolles de vi per valor d'uns 806.000 euros.

Yolanda García Seco, delegada del Govern extremeny, ho ha comentat als periodistes després de ser preguntada pel robatori a l'Atrio. En el delicte es van sostreure del celler de l'hotel 45 ampolles de vi, 38 d'elles de Romanée Conti i 7 de Château d'Yquem, entre elles una de 1806 amb un valor estimat de 350.000 euros.

L'Atrio és un dels restaurants més prestigiosos d'Espanya que compta amb un dels millors cellers d'Europa, gestionada per José Polo que es va mostrar molt afectat per la pèrdua soferta al seu establiment: "És com si ens haguessin forçat, apallissat i emmordassat, sentim molta tristesa, el pitjor és que no ens han robat diners, ni objectes, ens han arrencat part de la nostra història".

Les paraules de García Seco

La delegada del Govern d'Extremadura va declarar que es treballarà a fons per descobrir els autors del robatori amb "tots els recursos necessaris per detenir els culpables". La policia ja ha començat la investigació veient les càmeres de seguretat de l'hotel i dels comerços propers a la recerca d'alguna pista.

També la delegada ha mostrat la seva solidaritat amb els propietaris de l'hotel a qui els ha transmès la seva preocupació: "Ha estat un esdeveniment molt lamentable i vull enviar un missatge d'ànim als amos d'Atrio", va comentar.

Vins Europa press

Vins a l'hotel Atrio / Europa Press

Finalment va declarar que la investigació ja està en marxa i que hi ha molts factors que s'han de tenir en compte per resoldre el cas: "Existeixen proves, cal analitzar-les, cal verificar-les, cal portar-les en algun cas a laboratori i obtenir resultats sobre les mateixes", va dir García Seco.

Els detalls del robatori

Els principals sospitosos són una parella que es va allotjar a l'hotel la nit del 27 al 28 d'octubre. Ambdós van demanar alguna cosa per sopar a prop de la una de la matinada i el personal de l'hotel va intentar complir les seves demandes malgrat que la cuina estava tancada. Durant aquell moment van aprofitar per entrar al celler obrint el pany sense forçar-la.

L'endemà la parella va sortir de l'hotel per la porta principal sense aixecar sospita. Es creu que per les condicions del furt es tracta d'un encàrrec, els lladres eren professionals i comptaven amb l'equip per cometre el crim en el menor temps possible i sabent quines ampolles eren les més cares.

José Polo, un dels propietaris de l'hotel, va lamentar la costosa pèrdua del seu establiment: "No la vendria ni per un milió d'euros. Ha vist passar els últims 215 anys de la història d'Europa", va comentar el sommelier.