L'únic que ha quedat en llibertat dels sis joves alemanys que el passat dijous van violar, presumptament, una noia de la mateixa nacionalitat en un hotel de Palma (Mallorca), ha evitat la presó per haver declarat que, durant els fets, ell estava "dormint al sofà", i que no va adonar-se de res. Aquesta versió se sosté, de moment, atès que els investigadors de la Policia Nacional no han pogut identificar-lo a les imatges que van trobar al mòbil d'un d'ells, i que mostren part de l'agressió sexual en grup que va patir la jove de 18 anys

Els nois, d'entre 21 i 23 anys, van declarar davant el jutge el passat dissabte, en una vista que va allargar-se des de les deu del matí fins al vespre. Dels cinc que el titular del jutjat d'instrucció número 8 ha enviat a la presó, un va reconèixer que van "excedir-se" amb la víctima, mentre que la resta dels companys negaven en tot moment la violació, i sostenien que les relacions entre ells i la noia van ser consentides. A hores d'ara, tots cinc es troben entre reixes, de manera provisional i sense fiança, a l'espera que se celebri el judici contra ells. La policia espanyola manté la investigació oberta per determinar el grau d'implicació de cadascun dels joves, que també s'enfronten a càrrecs per un delicte contra la intimitat i un altre de revelació de secrets per haver gravat l'agressió. 

La policia continua recaptant proves 

El passat divendres els agents de la Policia Científica van analitzar a fons l'habitació on va ocórrer presumptament la violació grupal, en un hotel de l'avinguda Fra Joan Llabrés, molt a prop de la zona d'oci de la platja de Palma, on la víctima va conèixer un dels acusats. L'estança estava plena de restes biològiques, entre semen i altres indicis, que els investigadors han enviat al laboratori forense per analitzar-les i determinar, així, la implicació dels joves en els fets. Per la seva part, la Policia Judicial va examinar els mòbils dels detinguts, on van trobar, almenys, un vídeo sobre els fets, prova determinant que ha enviat cinc d'ells a la presó. 

La versió de la noia i dels acusats coincideix sobre els primers detalls dels fets. La víctima, que estava de vacances a Mallorca amb les seves amigues, va conèixer un d'ells mentre estaven de festa, i va mantenir relacions consentides amb ell a la platja. Després d'això, el noi li va oferir continuar la nit al seu hotel, a la qual cosa la noia va accedir, i van tornar a mantenir relacions un cop eren a l'habitació. En aquest punt, però, difereixen les declaracions. Mentre que els joves asseguren que tot va ser consentit, la noia afirma que, en un moment determinat, el noi amb qui estava va deixar entrar els seus amics, i li van proposar mantenir una orgia. Ella va negar-s'hi i va decidir marxar, veient que els nois insistien molt, però no la van deixar i la van forçar entre tots. 

La jove va poder desfer-se dels seus agressors i va refugiar-se al lavabo. Un d'ells, segons va declarar ell mateix, va apropar-se a ella i li va demanar perdó i la va acompanyar, fins i tot, a recepció per trucar a les autoritats. La policia va detenir in situ cinc dels sis acusats, i l'endemà també van poder atrapar el sisè, el noi que havia convidat la víctima a l'hotel, i que havia intentat fugir.