Un pirata informàtic va robar 326 milions de dòlars en criptomonedes en atacar un dels coneguts com a "ponts" que permeten intercanviar diferents tipus d'aquestes divises digitals, segons van informar aquest dimecres les víctimes de l'atac.

L'atac es va dirigir al pont Wormhole, un protocol que permet als internautes canviar entre les criptomonedes Ethereum i Solana. L'atacant s'hauria aprofitat d'una vulnerabilitat a la secció de Solana del pont.

"La xarxa Wormhole va ser explotada per 120 wETH. S'afegirà ETH en les pròximes hores per assegurar que wETH té un suport d'1:1. Estem treballant per reobrir la xarxa amb rapidesa. Gràcies per la seva paciència", van indicar en un missatge de Twitter els responsables de Wormhole.

Es tracta de l'atac informàtic més important al sector de les criptomonedes en el que va de 2022. Des de Wormhole han ofert una recompensa de 10 milions de dòlars si els fons robats són retornats. L'objectiu de l'organització és el de conèixer on era el problema de seguretat i estan disposats a donar-li al criminal una quantitat molt considerable de diners per això.

El nou impost sobre les criptomonedes a l'Índia

Recentment, ha estat notícia una nova decisió de les autoritats de l'Índia. En la presentació dels pressupostos de l'Estat Nirmala Sitharaman, la ministra de Finances, va anunciar diverses mesures relacionades amb l'economia del país.

Criptomonedes

Moviments de criptomonedes / Pixabay

Un dels punts més polèmics del seu nou pla econòmic és el de limitar l'activitat de les persones que es dediquen al negoci de les criptomonedes, les autoritats de l'Índia aplicaran un impost del 30% sobre els ingressos que vinguin d'aquest mercat, es tracta de la taxa més elevada del país, per la qual cosa molts inversors han demostrat el seu malestar.

També els ingressos que procedeixin de la venda de NFT (token no fungibles) seran tractats de la mateixa forma per les autoritats del país asiàtic. Es tracta d'una mesura a curt termini i s'espera que sigui efectiva a partir dels primers mesos de 2023.

Polèmica a l'Índia per les criptomonedes

Quan una part de la població va començar a invertir en criptomonedes la postura del govern de l'Índia va ser molt negativa. Malgrat això, han sabut adaptar-se i la intenció de les autoritats és beneficiar-se d'aquestes transaccions a través dels impostos.

De fet, la idea de l'Estat és la de posar en marxa la seva pròpia moneda digital basada en la tecnologia blockchain. Aquesta nova divisa tindrà el suport del Banc de Reserva de l'Índia i començarà a treballar en aquest projecte des d'abans d'abril de 2023.

El govern indi estima que hi ha prop de 17 milions de criptoinversors al seu país, la qual cosa implica que hi ha prop de 400.000 milions de rupies (4.690 milions d'euros) en moviment que venen de transaccions de moneda digital. És per això que han volgut treure profit d'un negoci en el qual es mouen enormes quantitats de diners. Ara cal veure si aquesta decisió no frena el sector en aquest país.