Les criptomonedes són un negoci en auge, moltes persones es dediquen professionalment a invertir-hi o fins i tot alguns treballen com a consellers per ajudar altres persones a iniciar-se en aquest mercat tan volàtil. Moltes de les moltes divises que sorgeixen diàriament tenen un valor baix i acaben sent valors d'inversió extremadament poc segurs.

Molts famosos han parlat sobre les criptomonedes. Un exemple d'això és Elon Musk, el propietari de Tesla, que és tota una celebritat a les xarxes socials i és una espècie de guru per a moltes persones que valoren el seu esperit emprenedor i el seu inconformisme.

Moltes entitats que són darrere de la producció o integració en el mercat de les criptomonedes han decidit contactar amb persones famoses per donar a conèixer la seva divisa i, d'aquesta forma, cridar l'atenció de milions de persones perquè hi inverteixin els seus diners. Tot i això, és un tema molt delicat i els riscos econòmics són extremadament alt en tractar-se d'un mercat molt volàtil en el qual el valor de la moneda tendeix a pujar o baixar molt en un curt període de temps.

L'estafa d'EthereumMax

Figures extremadament conegudes com a Kim Kardashian, estrella de la televisió als Estats Units i una de les persones amb més seguidors en xarxes socials, el boxejador Floyd Mayweather Jr i l'exjugador de l'NBA Paul Pierce van rebre diners dels gestors d'EthereumMax per publicitar la nova divisa a través de les seves xarxes socials.

Després que aquestes persones fessin diverses publicacions a les seves xarxes socials el valor de la moneda virtual va tenir un creixement enorme, multiplicant el seu valor per 10. Malgrat això, no va seguir una línia ascendent i amb el pas de les setmanes va començar a baixar en picat. Actualment, el valor és en el seu mínim històric.

Floyd EP

Floyd Mayweather / Europa Press

Aquests tres famosos han estat demandats per un particular de Nova York. El 7 de gener va tramitar la denúncia a Los Angeles i acusa aquestes figures públiques de promocionar una divisa de forma fraudulenta. Moltes de les persones que van decidir invertir en EthereumMax ho van fer en veure la publicitat d'aquesta moneda a través de les xarxes socials i algunes d'elles han perdut enormes quantitats de diners.

Segons informa Reuters, la demanda acusa aquests famosos d'haver enganyat els inversors: "Els executius de la companyia, en col·laboració amb diversos promotors famosos van fer declaracions enganyoses i falses sobre EthereumMax mitjançant anuncis a les xarxes socials i a través d'altres activitats promocionals".

Com van fer publiqueu d'aquesta moneda els famosos?

El mes de juny de 2021 Kim Kardashian va publicar en les seves històries d'Instagram diversos missatges comentant que molts dels seus amics havien començat a invertir en EthereumMax i que havien posat al mercat 400 bilions de tokens (unitat monetària). Malgrat això, la celebritat de la televisió va advertir que no pretenia donar cap consell financer a ningú. Actualment, Kardashian té prop de 280 milions de seguidors a Instagram.

Fa diversos mesos que Paul Pierce publica diversos missatges relacionats amb les criptomonedes. En molts d'ells va aconsellar a la gent iniciar-se en aquests negocis, a finals de maig va publicar un tweet en el qual deia no necessitar ESPN, cadena en la qual actua com a analista de l'NBA, ja que ara havia guanyat molts diners amb EthereumMax que amb ells i va compartir la pàgina web de la companyia perquè els seus seguidors compressin aquesta divisa.

Finalment, el boxejador Floyd Mayweather va portar uns pantalons en els quals hi havia el nom de la moneda en el combat en el qual es va enfrontar al youtuber Logan Paul el passat 6 de juny de 2021. Va ser l'únic dels tres que no va publicar gens a les seves xarxes socials relacionat amb aquesta moneda electrònica.