Tragèdia en una reserva natural de Sud-àfrica. Un turista espanyol de 43 anys va morir  trepitjat per un elefant aquest diumenge després de sortir del seu vehicle per fer-li una foto a l'animal. La víctima estava visitant el parc nacional de Pilanesberg, a uns 200 quilòmetres al nord-oest de la capital, Johannesburg, acompanyat de la seva parella i de dues dones més quan van veure tres elefants adults i tres cries. La víctima va sortir del turisme i es va apropar als animals, un comportament percebut pels paquiderms com a amenaçant. Un d'ells va carregar contra l'home, amb resultat mortal. 

Segons ha informat la delegació del govern espanyol a l'Aragó, es tracta d'un veí del municipi de Ejea de los Caballeros, a Saragossa. El consolat espanyol està fent les gestions pertinents per a procedir a la repatriació del seu cos. 

Des de la policia sud-africana i la direcció del parc han confirmat la mort d'aquesta persona. El director de conservació de la junta de parcs i turisme de la província del nord-oest, Pieter Nel, ha explicat que la matriarca del grup d'elefants es va "agitar" quan va veure apropar-se al turista, una reacció "normal" entre aquests animals quan van acompanyades de les seves cries. "Apropar-se per fer-se una foto amb un animal que et pot considerar com una amenaça o que estàs envaint el seu territori pot tenir conseqüències devastadores", ha afegit. 

Rescatat amb vida i evacuat d'urgència a un hospital 

Els mitjans locals han detallat que quan, finalment, l'elefant va marxar, l'home encara estava viu, tot i que molt malferit. Una ambulància va acudir d'urgència al lloc dels fets i va evacuar la víctima a l'hospital més proper. Malauradament, però, no va poder superar les greus lesions provocades per l'animal. Els seus acompanyants, segons la policia, han sortit il·lesos de l'incident. 

Atacs d'aquestes característiques no són quelcom estrany a la regió. El passat mes d'abril, a Zàmbia, una dona de 79 anys va morir després que un elefant bolqués un vehicle al parc Kafue, i al març, també al parc Pilanesberg, un altre exemplar d'aquests animals va envestir un cotxe, aixecant-lo amb els ullals.