Els Mossos d'Esquadra han intervingut un quilo de cocaïna i 32.400 euros amagats en un cotxe a Lleida. Aquest descobriment s'ha fet en el marc d'una investigació que va començar a mitjan 2022 després que la policia catalana detingués dues persones que transportaven cocaïna amagada sota els seients del seu vehicle.

La intervenció del passat any es va produir en el marc d’un control preventiu situat a la LL-12, en un punt d’accés a Lleida. Els agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos van trobar dues bosses amb 275 grams de cocaïna cadascuna amagades dintre d’un cotxe. Els dos ocupants del mateix van quedar detinguts, i la policia va obrir una investigació per determinar l’origen i el destí de la droga. 

Amagatalls secrets sota la moqueta

Amb el transcurs de les perquisicions els agents van esbrinar que els dos detinguts formaven part d'un grup criminal especialitzat a transportar droga en cotxes modificats amb amagatalls secrets construïts en la mateixa estructura del cotxe, el que es coneix com a "caletes". La manera d'integrar els nínxols en el vehicle fa que aquests siguin pràcticament indetectables, fet que dificulta en gran manera la feina de la policia.

230214 NdP 019 RPP Els Mossos d'Esquadra intervenen un quilogram de cocaïna i 32.400 € en un vehicle a Lleida (2) (1)
Els nínxols estan integrats en la mateixa estructura del cotxe | Mossos d'Esquadra. 

Aquesta informació va fer que els agents decideixin registrar de nou el cotxe intervingut feia uns mesos. Després de desmuntar el vehicle, i amb l’ajuda de la Unitat de Desactivació d’Artefactes Explosius, van trobar dues d’aquestes “caletes” amagades sota els seients i folrats amb la mateixa moqueta, gairebé invisibles.

Un quilo de cocaïna i més de 32.000 euros

Un d'aquests nínxols amagava una bossa amb un quilogram de cocaïna. L'amagatall es trobava entre els seients posteriors i el maleter; els traficants havien soldat una doble xapa, creant un dipòsit ocult i pràcticament integrat amb el vehicle. Dintre de la segona "caleta", sota els peus del conductor, van trobar 32.400 euros en metàl·lic.

Tots dos buits disposaven de mecanismes elèctrics per a obrir-los amb uns interruptors que els agents van localitzar sota el seient del conductor. La investigació continua oberta en cerca de la resta dels integrants d’aquesta banda, i no es descarten més detencions.

230214 NdP 019 RPP Els Mossos d'Esquadra intervenen un quilogram de cocaïna i 32.400 € en un vehicle a Lleida (1) (1)
S'han trobat 32.400 euros i un quilogram de cocaïna | Mossos d'Esquadra.