Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat divendres tres lladres multireincidents que actuaven a l'autopista de l’AP-7 fent servir el mètode de la roda punxada. Els delinqüents, tres homes de 37, 39 i 89 anys, tenen nombrosos antecedents per delictes similars, i el dia del seu arrest van atracar dos cotxes que circulaven entre les localitats gironines de Maçanet i Riudellots de la Selva.

Enganyaven els conductors amb una suposada roda punxada

La manera d'actuar dels lladres consistia a fer creure a les potencials víctimes que tenien una roda punxada, i els feien senyals perquè s'aturessin a ajudar-los. En quant un vehicle estacionava al voral al seu costat, un d'ells distreia el conductor mentre que l'altre es feia amb tot el que podia trobar a l'interior del cotxe. En haver-se fet amb el botí, tornaven a pujar al seu vehicle i fugien a gran velocitat.

El passat 27 de gener els Mossos van rebre dues trucades de dues persones diferents que denunciaven haver estat víctimes de sengles robatoris a l'AP-7. Els agents van alertar les dotacions de la policia catalana que estaven en aquells moments patrullant per la zona i, cap a les set de la tarda, els van poder identificar en un control policial rutinari a la carretera C-35 a l'altura d'Hostalric (la Selva), segons informa l'ACN.

Un d’ells va saltar del cotxe

En veure el control, els lladres es van posar nerviosos i van aturar el vehicle a pocs metres. En aquell moment, un d'ells va saltar del cotxe i va sortir corrents cap a una zona boscosa. Alguns dels agents el van perseguir i el van atrapar quan intentava saltar la tanca que dona a l'autopista. Mentrestant, la resta de policies va retenir els ocupants del cotxe, i després d'escorcollar-lo, van trobar els objectes sostrets durant els dos robatoris que havien comès unes hores abans.

Els tres homes van ser detinguts acusats de dos delictes de furt, i la investigació continua oberta mentre localitzen a més possibles afectats, ja que dins del cotxe hi havia més objectes d’altres robatoris. Després de passar a disposició judicial han quedat en llibertat amb càrrecs.