Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir aquest dissabte un noi de 18 anys a Cambrils, al Baix Camp, com a presumpte autor de diversos robatoris a l’interior de cotxes estacionats a l’estació de trens del municipi. A més, es va descobrir que hores abans també havia robat una bicicleta, un patinet elèctric i un turisme, amb el qual havia patit un accident i havia deixat abandonat al mig del carrer.

Roba a l’interior d’una vintena de cotxes aparcats a l’estació de trens de Cambrils

Cap a les nou del matí de dissabte, els Mossos d’Esquadra van rebre un avís perquè havien aparegut prop d’una vintena de vehicles amb els vidres trencats al pàrquing de l’estació de trens de Cambrils, a l’avinguda Charles Darwin. En arribar al lloc, els agents van comprovar que hi havia divuit vehicles amb danys on algú havia regirat els interiors i havia sostret alguns objectes. Mentre els agents feien les tasques de comprovació i miraven de contactar amb els propietaris, van rebre un avís que un jove estava intentant robar un patinet elèctric en un aparcament de bicicletes proper.  

Gràcies a l’avís, els Mossos el van poder enxampar ‘in fraganti’ intentant trencar el cadenat del patinet elèctric amb una pedra. En l'escorcoll, a banda de trobar-li diners en efectiu i petit material electrònic, també se li va trobar un trencavidres i uns guants de treball. Davant la insistent negativa a identificar-se, el van detenir. Paral·lelament, uns altres agents desplaçats per la zona de l’estació van trobar al costat de les vies diverses bosses i motxilles amb el material robat de l’interior dels vehicles per endur-se'ls amb tren. També hi havia una bicicleta valorada en 1.000 euros i un monopatí elèctric.

Aquests vehicles de mobilitat personal van permetre els Mossos relacionar el noi amb uns altres robatoris que s’havien produït el dia anterior. Van confirmar que era la mateixa persona a qui s’havia vist fugir amb una bicicleta i un monopatí elèctric d’un accident amb un cotxe robat. El lladre, que no tenia carnet de conduir, va deixar el vehicle accidentat a l’avinguda del Nou Cambrils.

El jove compta amb onze antecedents policials i va ser posat a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona com a presumpte autor d'un robatori i furt d'ús de vehicle, divuit delictes de robatori amb força a interior de vehicle, apropiació indeguda i furt. El jutge en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Pel que fa als objectes robats, els Mossos d’Esquadra estan fent les gestions per retornar-los als seus propietaris, alguns dels quals no se’ls ha pogut localitzar.