Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cambrils han detingut un jove de 20 anys de la localitat com el presumpte piròman a qui li havien estat seguint la pista durant més de tres mesos. Està acusat de 53 delictes de danys per contenidors totalment destrossats o parcialment cremats. S'estima que hauria provocat 19 incendis entre el 27 d'agost i l'11 de novembre, encara que no es descarta que n'hi hagi pogut haver més.

El piròman hauria provocat 19 incendis en illes de contenidors de Cambrils

La detenció va tenir lloc aquest dimarts, 29 de novembre, al carrer Francesc Català Roca al voltant de les dues de la tarda, després d'una llarga investigació que es va iniciar el passat mes d'agost arran d'una sèrie d'incendis en illes de contenidors d'aquest municipi del Baix Camp. El primer es va registrar el 27 d'agost. En alguns d'aquests incendis, també van resultar afectats alguns vehicles estacionats a la vora, mobiliari urbà i senyals viaris.

Al llarg de gairebé tres mesos es van anar succeint els episodis de crema de contenidors fins que es va registrar l'últim el passat 11 de novembre. Segons la investigació, tots els incendis seguien el mateix patró d'actuació en una determinada franja horària i en una zona concreta d'afectació. Es calcula que el jove hauria provocat un total de 19 incendis, encara que no descarten que en pugui haver comès algun més durant aquest temps.

Agents de paisà dels Mossos d'Esquadra i la Unitat Administrativa de la Policia Local de Cambrils, van fer un equip d'investigació conjunt que va acabar amb la detenció del noi aquest dimarts. Els investigadors calculen que el valor econòmic de tots els danys provocats podria ascendir a més de 50.000 euros, comptant béns públics i privats. El detingut passarà a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Reus.